Kλιμάκιο του ΚΚΕ με τον Διευθυντή της ΔΕΥΑ Μινώα Πεδιάδας

Κλιμάκιο με επικεφαλής τον Μανώλη Συντυχάκη, Βουλευτή Ηρακλείου του ΚΚΕ  συναντήθηκε χθες με τον Αντώνη Κοζυράκη, Διευθυντή της ΔΕΥΑ Μινώα Πεδιάδος για να συζητήσει  για την σχεδιαζόμενη  συγχώνευση των ΔΕΥΑ και την πλήρη εμπορευματοποίηση του νερού. 

Ο Αντώνης Κοζυράκης εξέφρασε την διαφωνία του και των υπόλοιπων εργαζομένων με τα σχέδια της κυβέρνησης, αναδεικνύοντας τις επιπτώσεις στις εργασιακές σχέσεις των εργαζομένων και την εκτόξευση των τιμολογίων για τους καταναλωτές. 

Ο Μανώλης Συντυχάκης Βουλευτής του ΚΚΕ, κατά την διάρκεια της συζήτησης, ανέδειξε την πάγια θέση του ΚΚΕ ότι το νερό είναι κοινωνικό δικαίωμα και δεν μπορεί να αποτελεί εμπόρευμα. Σημείωσε ότι το ΚΚΕ σταθερά εναντιώνεται στην πολιτική της ΕΕ για την πλήρη εμπορευματοποίηση του νερού και τις ιδιωτικοποιήσεις των ΔΕΥΑ, ενώ παράλληλα παλεύει για τη διασφάλιση φθηνού, ελεγμένου, ποιοτικού νερού για τον λαό και την άμεση υλοποίηση των αναγκαίων έργων υποδομής, για να μην υπάρξει καμιά διακοπή νερού στα λαϊκά νοικοκυριά, για αύξηση των διαθέσιμων αποθεμάτων νερού με κατάλληλα έργα, την εξασφάλιση της επάρκειάς του χωρίς χαράτσια στην αγροτική παραγωγή, για δραστική μείωση των τιμολογίων, την κατάργηση του ΦΠΑ στη τιμή του νερού, για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με δικαιώματα, κατάργηση των εργολάβων. 

Όπως τόνισε το ΚΚΕ θα δώσει τη μάχη μέσα και έξω από τη βουλή για να αποτραπούν τα αντιλαϊκά σχέδια κυβέρνησης – ΕΕ – επιχειρηματικών ομίλων. Θα δώσει όλες του τις δυνάμεις για να οργανωθούν εστίες αντίστασης και αγώνες ενάντια στην επίθεση του κεφαλαίου, να αποκτήσουν συνέχεια, διάρκεια, πανελλαδικό χαρακτήρα και νικηφόρα προοπτική. Για να σημαδέψουν τον πραγματικό αντίπαλο, την άρχουσα τάξη και την ΕΕ, και όχι μόνο την εκάστοτε κυβέρνηση. Για να σταματήσει το νερό να αποτελεί εμπόρευμα και να κατοχυρωθεί πραγματικά ως κοινωνικό αγαθό, ως κοινωνικό δικαίωμα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί