Τουρκία: Πρόεδρος ομάδας γρονθοκόπησε διαιτητή – Αναστέλλονται όλα τα πρωταθλήματα

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο τουρκικό ποδόσφαιρο μετά το ξύλο που δέχθηκε ο διαιτητής στον αγώνα Ανκαραγκιουτσού – Ριζεσπόρ, με τον πρόεδρο της ομοσπονδίας ποδοσφαίρου της χώρας να ανακοινώνει την αναστολή όλων των πρωταθλημάτων μέχρι νεοτέρας.

Οι εικόνες ντροπής στον αγώνα της Ανκαραγκιουτσού με τη Ριζεσπόρ, με τον πρόεδρο των γηπεδούχων να γρονθοκοπεί τον διαιτητή, ο οποίος μάλιστα δέχθηκε και άλλα χτυπήματα (κλωτσιές), έφεραν εξελίξεις στα ποδοσφαιρικά δρώμενα της Τουρκίας, καθώς αποφασίστηκε η αναστολή όλων των πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου μέχρι νεοτέρας.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδουν τα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας, έγινε μια συνάντηση στην τουρκική ομοσπονδία ποδοσφαίρου και αμέσως μετά ο πρόεδρος, Μεχμέτ Μπουγιουκεκσί έκανε δηλώσεις στα Μέσα, γνωστοποιώντας τις αποφάσεις. Η επιστροφή στη δράση θα αποφασιστεί σε νέα συνάντηση της ομοσπονδίας και υπό ποιο καθεστώς θα γίνουν τα παιχνίδια.

Το συγκεκριμένο επεισόδιο προκάλεσε την αντίδραση και του προέδρου της χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Μάλιστα ο πρόεδρος της Ανκαραγκιουτσού, είναι μέλος και πρώην βουλευτής του κόμματος του Ερντογάν και με εντολή του έχει παραπεμφθεί στο πειθαρχικό του κόμματος με αίτημα την αποβολή του.


Αναλυτικά η ανακοίνωση της τουρκικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου:

“Καταδικάζουμε σθεναρά την απάνθρωπη και απεχθή επίθεση στον Χαλίλ Ουμέτ Μελέρ, τον διαιτητή του αγώνα με άδεια FIFA, από εγκληματίες μετά τον αγώνα της Super League που έγινε μεταξύ της Ανκαραγκιουτσού και της Ρίζεσπορ. Παρακολουθούμε στενά την κατάσταση της υγείας του Χαλίλ Ουμούτ Μέλερ και ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στον πολύτιμο διαιτητή μας.

Σήμερα, αυτή η επίθεση δεν έγινε μόνο κατά του Χαλίλ Ουμούτ Μέλερ. Σήμερα, αυτή η απάνθρωπη και απεχθής επίθεση έγινε εναντίον όλων των εμπλεκόμενων φορέων του τουρκικού ποδοσφαίρου. Όλοι όσοι έχουν στοχοποιήσει διαιτητές και ενθάρρυναν εγκλήματα κατά των διαιτητών είναι συνένοχοι σε αυτό το απεχθές έγκλημα.

Οι ανεύθυνες δηλώσεις προέδρων συλλόγων, διευθυντών, προπονητών και τηλεοπτικών σχολιαστών που στοχοποιούν τους διαιτητές άνοιξαν το δρόμο για αυτήν την άθλια επίθεση σήμερα. Όποιος αναφέρει συνεχώς κάποια γεγονότα που συνέβησαν πριν από χρόνια σαν να συνέβησαν σήμερα, ευθύνεται για αυτήν την ασχήμια.


Σε συντονισμό με την Πολιτεία μας, έχουν κινηθεί όλες οι ποινικές διαδικασίες κατά των υπευθύνων και των υποκινητών αυτής της απάνθρωπης επίθεσης. Ο υπεύθυνος σύλλογος, ο Πρόεδρος του συλλόγου, οι προπονητές του και όλοι οι εγκληματίες που επιτέθηκαν στον Χαλίλ Ουμούτ Μελέρ θα τιμωρηθούν με τον πιο αυστηρό τρόπο.

Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Τουρκικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, οι αγώνες σε όλα τα πρωταθλήματα αναβλήθηκαν επ’ αόριστον. Ανακοινώνεται με σεβασμό στο κοινό.

Τουρκική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία”.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί