Καταγγελία: Ζήτησαν από εκπαιδευτικό με αναπηρία να καλύψει το… ανύπαρκτο μέλος του

Πήγε στο σχολείο για να μιλήσει στους μαθητές για την παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία και του ζήτησαν… να κρύψει την αναπηρία του

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί η αντιμετώπιση ενός εκπαιδευτικού με αναπηρία από τη Διεύθυνση σχολείου στον Πύργο Ηλείας και μάλιστα ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία στις 3 Δεκεμβρίου.

Όπως έγινε γνωστό, ένας εκπαιδευτικός με αναπηρία επισκέφθηκε ένα σχολείο προκειμένου να παραβρεθεί σε εκδήλωση για την αναπηρία και να μιλήσει στα παιδιά γι’ αυτό.

«Να μην έρθουν σε δύσκολη θέση οι μαθητές…»

Όμως, όπως αναφέρει το patrisnews.gr, ο/η διευθυντής/ντρια του σχολείου κάλεσε τον εκπαιδευτικό στο γραφείο και του ζήτησε να καλύψει το… ανύπαρκτο μέλος του, ώστε «να μην έρθουν σε δύσκολη θέση οι μαθητές» όπως χαρακτηριστικά του είπε, χαρακτηρίζοντας μάλιστα την εμφάνισή του ως «ατημέλητη».

Σε κακή ψυχολογική κατάσταση ο εκπαιδευτικός

Ο εκπαιδευτικός σοκαρίστηκε από την απαράδεκτη σύσταση της Διεύθυνσης, ωστόσο δεν απάντησε και έμεινε να μιλήσει στα παιδιά.

Το εξοργιστικό περιστατικό, που ήδη έχει αναδειχθεί από εκπαιδευτικούς του Ειδικού Δημοτικού Πύργου, αναμένεται να προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων ενώ έχει ήδη ενημερωθεί ο Πανελλήνιος Σύλλογος ΑμεΑ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί