Επεισόδια στο Ρέντη: Ελεύθεροι και οι 424 προσαχθέντες «στα τυφλά» – Σε κρίσιμη κατάσταση ο αστυνομικός

Ελεύθεροι αφέθηκαν σήμερα, Σάββατο 9/12, και υπόλοιποι 224 προσαχθέντες από τους συνολικά 424 προσαχθέντες μετά τα επεισόδια στο Ρέντη το βράδυ της Πέμπτης που είχαν ως αποτέλεσμα τον βαρύ τραυματισμό ενός αστυνομικού των ΜΑΤ από ναυτική φωτοβολίδα. Αρχικά είχαν αφεθεί 200 προσαχθέντες ελεύθεροι, ενώ σήμερα ακολούθησαν και οι υπόλοιποι 224, χωρίς να γίνει κάποια σύλληψη.

Τις έρευνες ανέλαβαν το Τμήμα Ανθρωποκτονιών και το Τμήμα Αντιμετώπισης Βίας σε Αθλητικούς Χώρου αναζητώντας στοιχεία που μπορεί να διαλευκάνουν τις έρευνες. Στα εγκληματολογικά εργαστήρια έχουν μεταφερθεί προσωπικά αντικείμενα όπως μπουφάν, μπλούζες, γάντια κτλ. που βρέθηκαν στο χώρο που εκτυλίχθηκαν τα επεισόδια αλλά και υπολείμματα από κροτίδες και φωτοβολίδες.

Την ίδια στιγμή, σε κρίσιμη κατάσταση εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας ο αστυνομικός που τραυματίστηκε στο μηρό. Σύμφωνα με νεότερο ιατρικό ανακοινωθέν, ο ασθενής είναι σε καταστολή και διασωληνωμένος στη ΜΕΘ. 

Από άτομα που έχουν προσαχθεί και κρατούνται από το βράδυ της Πέμπτης αφέθηκαν αρχικά ελεύθεροι 200 περίπου, μεταξύ των οποίων και ανήλικοι, μετά τη διαδικασία λήψης αποτυπωμάτων, DNA και διασταύρωσης στοιχείων. 

Σημειώνεται ότι αρχικά η ΕΛΑΣ υποστήριζε ότι «υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι ανάμεσα στους προσαγόμενους βρίσκονται οι δράστες της επίθεσης», κάτι που καταφανώς διαψεύδεται αφού όλοι αφέθηκαν ελεύθεροι, και πιθανώς σημαίνει ότι οι αστυνομικοί δεν κατάφεραν τελικά να προσαγάγουν τους πραγματικούς εμπλεκόμενους στην επίθεση.

Για την υπόθεση υπήρξε παρέμβαση από τον Αρειο Πάγο την Παρασκευή. Με επιστολή προς την εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά ζητείται να γίνει απαιτούμενη ενέργεια, προς διακρίβωση αυτεπαγγέλτως διωκομένων πράξεων, όπως εγκληματική οργάνωση, απόπειρα ανθρωποκτονίας, διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες κ.λπ., καθώς και στον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Κρίσιμη η κατάσταση του αστυνομικού – Πιθανό και νέο χειρουργείο σήμερα

Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση εξακολουθεί να νοσηλεύεται διασωληνωμένος σήμερα, Σάββατο 9/12, ο 31χρονος αστυνομικός που τραυματίστηκε σοβαρά από ναυτική φωτοβολίδα στη διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν το βράδυ της Πέμπτης στο κλειστό «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη, όταν και βρισκόταν σε εξέλιξη ο αγώνας βόλεϊ μεταξύ του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού.

Ο 31χρονος αστυνομικός νοσηλεύεται σε καταστολή με μηχανική υποστήριξη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, οι γιατροί αναμένεται σήμερα να κάνουν μία νέα επέμβαση καθώς λόγω της κατάστασης της υγείας του αυτό ήταν αδύνατον να γίνει χθες, Παρασκευή.

Υπενθυμίζεται πως ο αστυνομικός υποβλήθηκε αρχικά σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση στον μηρό, με τους γιατρούς του Κρατικού Νικαίας να δίνουν μεγάλη μάχη για να τον κρατήσουν στη ζωή, καθώς διακομίστηκε με ακατάσχετη αιμορραγία.

Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν που εκδόθηκε το πρωί της Παρασκευής, ο 31χρονος υπέστη καρδιακή ανακοπή κατά τη διάρκεια της νύχτας, αλλά η ΚΑΡΠΑ που του έγινε απέβη σωτήρια, καθώς επανήλθε η καρδιακή του λειτουργία ύστερα από 10 λεπτά περίπου.

Ακολούθησε η επέμβαση, κατά την οποία ανευρέθη και αφαιρέθηκε από τον μηρό του αστυνομικού μεταλλική βολίδα διαστάσεων 5Χ2Χ2 εκατοστών, καθώς και άλλα μεταλλικά θραύσματα από την περιοχή των μηριαίων αγγείων.

Το ιατρικό ανακοινωθέν που εκδόθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής: «Κατόπιν ενημέρωσης των θεραπόντων ιατρών ο ασθενής παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση, νοσηλευόμενος στην ΜΕΘ σε καταστολή και μηχανικό αερισμό, υποστηριζόμενος αιμοδυναμικά με ισχυρές δόσεις αγγειοσυσπαστικών φαρμάκων. Σήμερα το πρωί οδηγήθηκε εκ νέου στο χειρουργείο όπου έγινε διάνοιξη των μυικών διαμερισμάτων της κνήμης, εκτεταμένη εκτομή νεκρωμάτων στην περιοχή του τραύματος του μηρού και συμπληρωματική αιμόσταση».

Τι προηγήθηκε: Τα επεισόδια, ο τραυματισμός και οι μαζικές συλλήψεις

Το ντέρμπι ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό στο βόλεϊ το βράδυ της Πέμπτης αμαυρώθηκε από επεισόδια που έλαβαν χώρα έξω από το “Μελίνα Μερκούρη” και είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό αστυνομικού, ο οποίος νοσηλεύεται στη ΜΕΘ σε βαριά και κρίσιμη κατάσταση.

Η ΕΛ.ΑΣ. έχει προχωρήσει σε περισσότερες από 424 προσαγωγές στο πλαίσιο της έρευνας προκειμένου να εντοπιστεί ο δράστης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του NEWS247, στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου βρίσκονταν εκείνη την ώρα περίπου 700 άτομα και σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία έχουν γίνει μέχρι στιγμής 424 προσαγωγές στο πλαίσιο της έρευνας προκειμένου να βρεθεί ο δράστης.

Από το γήπεδο αποχώρησαν νωρίτερα όσες γυναίκες και παιδιά βρίσκονταν εκεί, καθώς και οι ομάδες του Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, που αγωνίζονταν την ώρα του επεισοδίου για την προημιτελική φάση του βόλεϊ Λιγκ Καπ «Νίκος Σαμαράς». Ο αγώνας διεκόπη οριστικά.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί