Αίτημα ΔΑΣ-ΕΚΗ για συνεδρίαση της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου

Αίτημα για συνεδρίαση της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου καταθέτει η ΔΑΣ-ΕΚΗ.

Σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

Η ΔΑΣ ΕΚΗ καταθέτει αίτημα για συνεδρίαση της Διοίκησης του ΕΚΗ ώστε να οργανώσουμε τον αγώνα μας για την αύξηση του εισοδήματος μας, και ενάντια στον κρατικό προϋπολογισμό που εντείνει την φοροληστεία, τις περικοπές σε κοινωνικές δαπάνες, την ουσιαστική καθήλωση των μισθών που θα συνεχίζουν να εξαϋλώνονται από την ακρίβεια που λεηλατεί το εισόδημα μας.

Οι εργαζόμενοι, η νεολαία, κάθε εργατική και λαϊκή οικογένεια βρίσκονται τους τελευταίους μήνες αντιμέτωποι με ένα εκτεταμένο κύμα ακρίβειας που σταθερά μεγαλώνει. Η ακρίβεια ακουμπά όλα τα είδη καθημερινής κατανάλωσης, τα τρόφιμα, την ενέργεια (ρεύμα, φυσικό αέριο, πετρέλαιο, καύσιμα), τα απλησίαστα ενοίκια και τις δόσεις δανείων που συνεχώς αυξάνουν, τα υπέρογκα έξοδα για τροφεία, για αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες που καλύπτουν τις ανάγκες των οικογενειών μας.

Η ακρίβεια και οι ανατιμήσεις δεν αντιμετωπίζονται με την κυβερνητική κοροϊδία. Τα “ματωμένα πλεονάσματα” για τα οποία πανηγυρίζει η κυβέρνηση, είναι αποτέλεσμα της βαριά φορολογίας που πληρώνουν οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Εμείς που πληρώνουμε το 95% των φόρων βλέπουμε τα χρήματα μας να πηγαίνουν στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους που απολαμβάνουν μια προκλητική φοροασυλία την ίδια στιγμή που μεγαλώνουν την εκμετάλλευση στους χώρους δουλειάς.

Ταυτόχρονα η εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, στην Ουκρανία και στην κατεχόμενη Παλαιστίνη, η αξιοποίηση των αμερικανοΝΑΤΟικών βάσεων στη χώρα μας για αυτούς τους σκοπούς, μας ματώνει και οικονομικά. Οι μισθοί μας εξαφανίζονται εν ριπή οφθαλμού, ενώ πληρώνουμε 7 δις ευρώ το χρόνο για ΝΑΤΟικούς εξοπλισμούς, την αποστολή πολεμικού υλικού, φρεγατών, πολεμικών αεροπλάνων και προσωπικού που εμπλέκουν κι άλλο τη χώρα στον πόλεμο.

Για όλα τα παραπάνω χρειάζεται να οργανώσουμε τον αγώνα των πρωτοβάθμιων σωματείων του ΕΚΗ, του εργαζόμενου λαού της πόλης μας και προτείνουμε:

  1. Την οργάνωση αγωνιστικής κινητοποίησης για την υπεράσπιση του λαϊκού εισοδήματος, ενάντια στην ακρίβεια με αφορμή την ψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού αρχές Δεκέμβρη.
  2. Την ενημέρωση του ΔΣ, των σωματείων της δύναμης του ΕΚΗ για τις δραστηριότητες του ΕΚΗ και ιδιαίτερα για την προετοιμασία της προγραμματισμένης εκδήλωσης στις 6/12.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί