Παγκρήτιο συλλαλητήριο: “Αγωνιστικό μήνυμα απέναντι στην επικοινωνιακή πολιτική της κυβέρνησης που εμφανίζει τα προβλήματα στην υγεία σαν μεμονωμένα” 

Aνακοίνωση σχετικά με την παγκρήτια κινητοποίηση της Πέμπτης για την δημόσια υγεία εξέδωσε το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ.

Δείτε: Στο πλευρό των υγειονομικών οι πολίτες του Ηρακλείου – Πλήθος κόσμου στο συλλαλητήριο για τη δημόσια υγεία (Φωτο)

Στην ανακοίνωσή του αναφέρει αναλυτικά:

Το Σωματείο Εργαζόμενων ΠαΓΝΗ χαιρετίζει τους χιλιάδες πολίτες από όλη την Κρήτη που παραβρέθηκαν στο κάλεσμα των υγειονομικών σωματείων. Η συγκέντρωση μας έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα ότι δεν θα αφήσουμε την δημόσια υγεία, τα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας, το ΕΚΑΒ, την Ψυχική Υγεία και την Πρόνοια να δουλέψουν με επιχειρηματικά κριτήρια.  

Στη συγκέντρωση που οργάνωσαν τα εργατικά σωματεία και οι ενώσεις των δημόσιων δομών Υγείας της Κρήτης συμμετείχαν πάνω από 140 εργατικά σωματεία και φορείς και από τους 4 νομούς του νησιού. Τα νομαρχιακά τμήματα της ΑΔΕΔΥ, η ΠΟΕΔΗΝ και τα Εργατικά Κέντρα σε Ηράκλειο, Χανιά, Ρέθυμνο και Λασίθι προκήρυξαν στάση εργασίας για τη διευκόλυνση όλων των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Η ΟΕΝΓΕ είχε προκηρύξει 48ωρη απεργία για όλους τους γιατρούς στο ΕΣΥ. 

Στείλαμε αγωνιστικό μήνυμα απέναντι στην επικοινωνιακή πολιτική της κυβέρνησης που επιχειρεί να εμφανίσει τα προβλήματα στην υγεία σαν τοπικά και μεμονωμένα. 

Στείλαμε το μήνυμα ότι δεν θεωρούμε κανονικότητα να περιμένει  κάποιος χρόνια να χειρουργηθεί  ή να κλείσει ένα ραντεβού σε γιατρό. 

Στείλαμε το μήνυμα ότι δεν θα συμβιβαστούμε να δουλεύουμε σαν σκλάβοι, να αποδεχτούμε ότι για να αυξηθούν τα εισοδήματα μας θα πρέπει να πληρώσουν οι ασθενείς. Δεν θα επιτρέψουμε να μπει λουκέτο σε καμία κλινική και τμήμα. Ως εδώ με την ομηρία των συμβασιούχων, ως εδώ με τη μετακίνηση υγειονομικών από νομό σε νομό. 

Στείλαμε το μήνυμα ότι ενωμένοι και αποφασισμένοι  θα συγκρουστούμε με  την κοινή αιτία των προβλημάτων η οποία είναι η λογική των ελάχιστων παροχών, της ατομικής ευθύνης, της λειτουργίας των νοσοκομείων σαν επιχειρήσεις. 

Στείλαμε το μήνυμα στην κυβέρνηση ότι δεν μπορεί να συνυπάρχουν μαζί και παράλληλα η υγεία ως κοινωνικό αγαθό, προσβάσιμο από όλους και από την άλλη πλευρά η υγεία ως επιχειρηματικότητα. 

Η υγεία ήταν, είναι και θα αγωνιστούμε να είναι ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ  για ΟΛΟΥΣ.

Η συγκέντρωση έστειλε μήνυμα ότι τα προβλήματα δεν είναι συγκυριακά, δεν είναι τοπικά, δεν τεμαχίζονται. Έχουν κοινή αιτία την πολιτική της υποστελέχωσης και της υποχρηματοδότησης.

Τη σκυτάλη παίρνουν από σήμερα κιόλας  η οργάνωση τοπικών νομαρχιακών  κινητοποιήσεων σε όλους τους νομούς.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί