Η κυβέρνηση τα ρίχνει στους διοικητές: Μετά το Βενιζέλειο ο Χρυσοχοΐδης καρατόμησε τη διοικήτρια του “Έλ. Βενιζέλου” για τις εικόνες διάλυσης

Η κυβέρνηση τα ρίχνει στους διοικητές για την κατάρρευση του ΕΣΥ. Μετά το Βενιζέλειο ο Χρυσοχοΐδης καρατόμησε τη διοικήτρια του “Έλ. Βενιζέλου” για τις εικόνες διάλυσης.

Δείτε:

Κατόπιν εορτής καρατόμηση της διοίκησης του Βενιζελείου ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας

Δηλαδή, κύριε υπουργέ, τώρα που έφυγε η διοίκηση του Βενιζελείου θα αλλάξει η πολιτική στο νοσοκομείο και στο ΕΣΥ;

Την απομάκρυνσή της από τα καθήκοντά της ως διοικήτρια του νοσοκομείου «Έλενα Βενιζέλου», ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, μετά τις αποκαλύψεις για τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται το νοσοκομείο καθώς επί δύο εβδομάδες είναι χωρίς θέρμανση νεογνά, λεχώνες και ασθενείς.

Υπενθυμίζεται ότι στις 17 Νοεμβρίου ο λέβητας του συστήματος θέρμανσης του νοσοκομείου «έσκασε» και έκτοτε το κτίριο δεν θερμαίνεται. Αποτέλεσμα είναι όπως σημειώνει ο γραμματέας του σωματείου εργαζόμενων του νοσοκομείου Κώστας Καταραχιάς «να ξεπαγιάζουν γυναίκες που νοσηλεύονται, λεχώνες και νεογνά, ογκολογικοί ασθενείς, οι εργαζόμενοι».

«Η εικόνα της εγκατάλειψης του νοσοκομείου “Έλενα” είναι χρόνια, με βασικό στοιχείο την υποχρηματοδότηση και την διαχείριση υποδομών από ιδιωτικές εταιρείες. Η διάλυση της τεχνικής υπηρεσίας και στο δικό μας νοσοκομείο (δεν έχει πρακτικά προσωπικό, δουλεύουν μόνο 6-7 άτομα ενώ θα έπρεπε να είναι 45 για να συντηρείται κτιριακά το νοσοκομείο από ανθρώπους που το γνωρίζουν και ξέρουν τη δουλειά, που “πονάνε” το νοσοκομείο)», δήλωσε ο Κ. Καταραχιάς.

Περιγράφοντας περαιτέρω την τραγική κατάσταση στο νοσοκομείο ο κ. Καταραχιάς επεσήμανε ότι 10 ημέρες μετά την καταστροφή του λέβητα θέρμανσης «δεν υπάρχει τίποτα, καμία πρόβλεψη, κανένα χρονοδιάγραμμα, όλοι “σηκώνουν τα χέρια ψηλά”. Υπάρχει μία ιδιωτική εταιρεία που δεν έχει πλέον την ευθύνη ενώ έχει εισπράξει τα λεφτά της … όταν έρχεται ένας εργαζόμενος 18 χρονών των 500 ευρώ που δεν έχει ιδέα για το κτίριο, είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα συμβαίνουν τέτοια πράγματα. Αυτό αντικατοπτρίζει όλη την εικόνα … αλλά η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεχίζει αμετανόητη σε αυτό τον δρόμο».

Ο ίδιος επεσήμανε ότι οι εργαζόμενοι φωνάζουν πάρα πολύ καιρό, με καταγγελίες, κινητοποιήσεις, παρεμβάσεις στη διοίκηση, «μέχρι και ο υπουργός ήρθε κάποια στιγμή. Δεν ήθελε να μας δει αλλά εμείς πήγαμε. Του απευθυνθήκαμε, σε μία μικρή διαμαρτυρία, “τι θα γίνει κ. υπουργέ; Αυτό το κτίριο θα πέσει στα κεφάλια μας, εγκαταλελειμένο, τριτοκοσμική κατάσταση, συνθήκες απάνθρωπες για εργαζόμενους και κόσμο” … πέρασε ο υπουργός πριν 1,5 μήνα, δεν έγινε τίποτα, μηδέν».

Τελικά σήμερα ο υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έπαυσε από τα καθήκοντά της τη Διοικήτρια του Γ.Ν ΕΛΕΝΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί