Κατόπιν εορτής καρατόμηση της διοίκησης του Βενιζελείου ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας

Tην καρατόμηση της διοίκησης του Βενιζέλειου Νοσοκομείου αποφάσισε το υπουργείο Υγείας

Αφού περίηλθε σε τραγική κατάσταση το Βενιζέλειο Νοσοκομείο, όπου η τροματική έλλειψη προσωπικού είχε ως αποτέλεσμα να διακοπούν τα προγραμματισμένα χειρουργεία, ενώ από την Κυριακή σταμάτησε η λειτουργία και των τακτικών και απογευματινών ιατρείων, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αποφάσισε να παύσει απο τα καθήκοντά τους τον διοικητή και την αναπληρώτρια διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου «Βενιζέλειο- Πανάνειο» (ΓΝΒΠ).

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Υγείας επισκέφθηκε χθες το νοσοκομείο του Ηρακλείου Κρήτης και πραγματοποίησε σύσκεψη με τους αρμόδιους φορείς. Ωστόσο, η λύση που αποφάσισε κινήθηκε για ακόμα μία φορά υπέρ της ιδιωτικοποίησης του συστήματος υγείας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, θα ενταχθούν άμεσα στο δυναμικό του νοσοκομείου για ένα τρίμηνο ιδιώτες αναισθησιολόγοι, ώστε να λειτουργούν 4 χειρουργικά τραπέζια προκειμένου να αποκατασταθεί η λειτουργία των χειρουργείων και να εκτελούνται χωρίς καθυστέρηση. «Επιπλέον, προωθούμε την άμεση ενίσχυση του ιατρικού προσωπικού του νοσοκομείου με έκτακτες προσλήψεις με fast track διαδικασίες όπου έχουν καταγραφεί κενά, ώστε να καλυφθούν άμεσα και να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα» συμπλήρωσε.

Σε συνέντευξη Τύπου μάλιστα επιχείρησε να μαζέψει τα ασυμμάζευτα, ζητώντας «συγγνώμη» και λέγοντας πολλά «θα». Παράλληλα, παραδέχτηκε ότι «αυτή η κατάσταση δεν είναι αποδεκτή από την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό» και πρόσθεσε ότι «έχουμε τη βούληση και τη γνώση να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες του ΕΣΥ, για να στηρίξουμε το ιατρικό, το νοσηλευτικό αλλά και το λοιπό προσωπικό που κάνει τη δουλειά του, ώστε με αξιοπρέπεια να λύνουν τα θέματα υγείας των πολιτών».

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στο… και πέντε αποφάσισε να ασχοληθεί με ένα σημαντικότατο πρόβλημα για το ΕΣΥ. Αντί να δώσει μόνιμες λύσεις υπέρ της δημόσιας Υγείας, ανακοίνωσε την προσωρινή συνδρομή ιδιωτών, με την ευχή να ευοδώσουν οι διαδικασίες για τις προσλήψεις. Αν αυτό δεν συμβεί, όπως σε πάρα πολλές περιοχές της χώρας, η συγκεκριμένη εικόνα διάλυσης θα συνεχιστεί.

ΣΥΡΙΖΑ: Πάνω από 2.000 ασθενείς αναμένουν το χειρουργείο τους

Πάντως, ήδη από τις 14 Σεπτεμβρίου ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. είχε καταθέσει κοινοβουλευτική ερώτηση με την οποία παρουσίαζε το πρόβλημα στο Βενιζέλειο και τον καλούσε να ενημερώσει τη Βουλή τι σκοπεύει να κάνει για την ομαλή λειτουργία της Χειρουργικής Κλινικής. Ο υπουργός Υγείας «προσποιείται τον ανήξερο, ενώ γνωρίζει πολύ καλά όλα τα δεδομένα» τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στο Ηράκλειο Χάρης Μαμουλάκης, υπογραμμίζοντας ότι «ο κ. Χρυσοχοΐδης δεν πείθει κανέναν με το όψιμο ενδιαφέρον του».

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. σημειώνει ότι πάνω από 2.000 ασθενείς αναμένουν το χειρουργείο τους. «Όλα τούτα πιέζουν και τη λειτουργία του ΠΑΓΝΗ, που καλείται να αντιμετωπίσει σχεδόν ολόκληρη την Υγειονομική Περιφέρεια μόνο του, αν συνυπολογιστούν τα προβλήματα και των άλλων περιφερειακών νοσοκομείων» συμπληρώνει.

Αύριο θα πραγματοποιηθεί στάση εργασίας και συγκέντρωση στις 10 π.μ. στην είσοδο του νοσοκομείου. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία προς το κέντρο του Ηρακλείου με κατάληξη την πλατεία Ελευθερίας, όπου θα επιδοθεί ψήφισμα στην Περιφέρεια Κρήτης.

«Δεν μπορούν να κρύψουν τις ευθύνες τους πίσω από την παύση καθηκόντων της διοίκησης του Βενιζελείου»

“Η κυβέρνηση και το υπουργείο υγείας δεν μπορούν να κρύψουν τις ευθύνες τους για τα σοβαρά προβλήματα λειτουργίας που αντιμετωπίζει και το Βενιζέλειο, πίσω από την κίνηση της παύσης καθηκόντων της διοίκησης “, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων ΠΑΓΝΗ, Δημήτρης Βρύσαλης, σχολιάζοντας την καρατόμηση της διοίκησης του Βενιζελείου που ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Υγείας.

Ο κ. Βρύσαλης απευθύνει κάλεσμα στην αυριανή κινητοποίηση για το Βενιζέλειο.

Η ανακοίνωση του κ. Βρύσαλη:

Πίσω από την κίνηση της παύσης καθηκόντων της διοίκησης του Βενιζελειου νοσοκομείου η κυβέρνηση και το υπουργείο υγείας δεν μπορούν να κρύψουν τις ευθύνες τους για τα σοβαρά προβλήματα λειτουργίας που αντιμετωπίζει και το συγκεκριμένο νοσοκομείο.
Όσο και αν προσπαθεί η κυβέρνηση και το υπουργείο υγείας να πείσει ότι η αιτία του προβλήματος βρίσκεται στον ένα ή τον άλλο διοικητή νοσοκομείου και η απομάκρυνση θα επαναφέρει την κανονικότητα η πραγματικότητα δε μπορεί να κρυφτεί. Το έργο αυτό το έχουμε ξαναδεί με την αλλαγή διοικητή του νοσοκομείου της Ιεράπετρας η οποία όσο αναγκαία και αν ήταν, καμία βελτίωση προς όφελος των υγειονομικών και της περιοχής δεν έφερε.
Το διαχρονικό συνειδητό σχέδιο απαξίωσης του δημόσιου συστήματος υγείας, συρρίκνωσης των δημοσίων δομών, συγχωνεύσεων κλινικών τμημάτων, κατηγοριοποίησης νοσοκομείων, περιορισμού των δαπανών με σκοπό την εμπορευματοποίησή τους και την εξασφάλιση κερδών στις ιδιωτικές κλινικές και τα διαγνωστικά κέντρα δεν αλλάζει με την οποία αλλαγή προσώπων Αλλά με την ανατροπή αυτής της πολιτικής
ΟΛΟΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΣΤΙΣ 12
ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ 20/10 στις 7μμ στη Πλ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ
ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΕ Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΖΑΡΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΚΑΝΕΝΟΣ

Δείτε επίσης:

Ιδιώτες αναισθησιολόγοι με 3μηνο μπλοκάκι, η “λύση” Χρυσοχοΐδη για το Βενιζέλειο!- Υποδοχή με διαμαρτυρίες (Φωτο)

Προειδοποίηση των γιατρών ΕΣΥ και Βενιζελείου: Αν δεν υπάρξουν ουσιαστικές λύσεις, έρχεται η κατάρρευση

Ένωση Γιατρών ΕΣΥ νομού Ηρακλείου: Το Βενιζέλειο καταρρέει μέρα με τη μέρα- 5ωρη στάση εργασίας την Τετάρτη

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί