Αυτοί είναι οι πρώτοι όμηροι που απελευθέρωσε η Χαμάς 

Έφτασαν στο Ισραήλ

Συνολικά 24 όμηροι – 13 Ισραηλινοί, 10 Ταϊλανδοί και ένας Φιλιππινέζος – απελευθερώθηκαν σήμερα (24/11) από τη Χαμάς και παραδόθηκαν στη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ) στη Λωρίδα της Γάζας, ενώ το Ισραήλ απελευθέρωσε 39 γυναίκες και παιδιά που κρατούνταν σε φυλακές του, ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών του Κατάρ.

«Μεταξύ των απελευθερωθέντων ομήρων είναι 13 ισραηλινοί πολίτες – ορισμένοι εκ των οποίων έχουν διπλή υπηκοότητα – 10 Ταϊλανδοί και ένας Φιλιππινέζος», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Κατάρ, ο Μάτζιντ αλ Ανσάρι, συμπληρώνοντας ότι απελευθερώθηκαν επίσης «39 γυναίκες και παιδιά που κρατούνταν σε ισραηλινές φυλακές».

Το φως της δημοσιότητας βλέπουν οι πρώτες εικόνες από την αυτοκινητοπομπή που μετέφερε τους ομήρους, υπό πολύ αυστηρά μέτρα ασφαλείας. Πρόκειται για εικόνες των ομήρων μέσα από τα ασθενοφόρα του Ερυθρού Σταυρού καθώς περνούν από το μεθοριακό πέρασμα της Ράφας. Σε κοντινά πλάνα φαίνονται ηλικιωμένοι αλλά και μία μητέρα με δύο παιδιά.

Οι Ισραηλινοί όμηροι βρίσκονται τώρα στο Ισραήλ και υποβλήθηκαν σε ιατρικό έλεγχο, έγινε γνωστό πριν από λίγο από τον ισραηλινό στρατό.

«Οι απελευθερωθέντες όμηροι υποβλήθηκαν σε έναν πρώτο ιατρικό έλεγχο εντός του ισραηλινού εδάφους. Στρατιώτες των IDF θα συνεχίσουν να τους συνοδεύουν, καθώς μεταφέρονται προς ισραηλινά νοσοκομεία, όπου θα συναντηθούν ξανά με τις οικογένειές τους», επισήμανε ο στρατός.

Τα ονόματα και οι ηλικίας των Ισραηλινών ομήρων

Όσοι χρειαστούν ιατρική φροντίδα, για τουλάχιστον 48 ώρες δεν θα έχουν επαφή με τους οικείους τους, μόνο με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Αποφυλακίστηκαν 39 Παλαιστίνιοι από ισραηλινές φυλακές, σύμφωνα με το Κατάρ

Τριανταεννέα Παλαιστίνιοι – γυναίκες και παιδιά – αποφυλακίστηκαν από ισραηλινές φυλακές, στο πλαίσιο της συμφωνίας Ισραήλ-Χαμάς μετά από την απελευθέρωση Ισραηλινών ομήρων από τη Λωρίδα της Γάζας, ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών του Κατάρ με ανάρτηση στο Χ.

Σημειώνεται ότι η συμφωνία των δύο πλευρών προβλέπει την απελευθέρωση τουλάχιστον 50 ομήρων με αντάλλαγμα 150 κρατούμενους σε διάστημα 4 ημερών.

Αποστολή ΕΡΤ – Γιώργος Σιδέρης, κάμερα: Φώτης Πάντος, ήχος: Αντώνη Κυπραίος

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί