Π. Μπαριτάκης: «Εσφαλμένη η απόφαση για το κλείσιμο του υποκαταστήματος της Παγκρήτιας Τράπεζας στην Άνω Βιάννο»

Ο εκλεγμένος Δήμαρχος Βιάννου κ. Παύλος Μπαριτάκης εξέφρασε μέσα από δήλωση του την διαφωνία του μετά την απόφαση για το κλείσιμο του υποκαταστήματος της Παγκρήτιας Τράπεζας στην Άνω Βιάννο.

Ο κ. Μπαριτάκης αναφέρει αναλυτικά:

«Με αφορμή την πρόσφατη απόφαση της Διοίκησης της Παγκρήτιας Τράπεζας να προχωρήσει στο κλείσιμο της τραπεζικής θυρίδας που λειτουργεί στην  Άνω Βιάννο, ως εκλεγμένος Δήμαρχος, εκφράζω την έντονη αγωνία και την αγανάκτηση για την ουσιαστική τραπεζική απομόνωση του Δήμου μας.

Η ενέργεια της Παγκρήτιας Τράπεζας είναι απαράδεκτη και εσφαλμένη, καθώς ελήφθη χωρίς να υπολογιστεί η οικονομική δραστηριότητα της περιοχής, όπως και η κοινωνική διάσταση της λειτουργίας της συγκεκριμένης τραπεζικής θυρίδας, καθώς είναι το μοναδικό κατάστημα της Τράπεζας στο Δήμο Βιάννου, γεγονός το οποίο επιβάλλει τη διατήρηση της λειτουργίας του, δεδομένου ότι στο συγκεκριμένο υποκατάστημα πραγματοποιούνται όλες οι συναλλαγές και τηρούνται λογαριασμοί χιλιάδων αγροτών, μισθωτών, συνταξιούχων και επιχειρηματιών της ευρύτερης περιοχής, συμπεριλαμβανομένων και αυτών του Δήμου Βιάννου. 

Είναι φανερό ότι η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη με στυγνά κριτήρια που σκοπό έχουν τη μείωση των υποκαταστημάτων της, χωρίς να υπολογιστούν οι παρεμβάσεις του Δήμου Βιάννου, προς τη Διοίκηση της Τράπεζας και οι παράμετροι που αφορούν στην τοπική κοινωνία, με τη στήριξη που έλαβε η Τράπεζα από τους δημότες κατά την διάρκεια της πολύχρονης λειτουργίας του συγκεκριμένου υποκαταστήματος, τις οποίες προφανέστατα παραγνωρίζει και απαξιεί.

Η Διοίκηση της Παγκρήτιας Τράπεζας καλείται να εκτιμήσει όλες τις παραμέτρους του σοβαρού αυτού ζητήματος, να ανταποκριθεί στο πανδημοτικό αίτημα  όλων  των πολιτών και φορέων του Δήμου Βιάννου και να αναστείλλει τις ενέργειες κατάργησης του αναφερόμενου υποκαταστήματος, καθώς η υλοποίηση μιας τέτοιας απόφασης θα μεγιστοποιήσει την υποβάθμιση της περιοχής και θα προκαλέσει τεράστια προβλήματα στις συναλλαγές των κατοίκων του Δήμου Βιάννου, που περιλαμβάνει άνω των 25 χωριών και οικισμών, οι κάτοικοι των οποίων θα αναγκάζονται να διανύουν αποστάσεις από 30 έως και 60 χιλιόμετρα προκειμένου να εξυπηρετηθούν.

Καλώ την Δ/ση της Παγκρήτιας Τράπεζας να αναστείλλει τις ενέργειες κατάργησης του συγκεκριμένου τραπεζικού υποκαταστήματος, καθώς η υλοποίηση της απόφασης αναστολής λειτουργίας του δημιουργεί τεράστια προβλήματα στις καθημερινές συναλλαγές των  δημοτών μας».

Η Ελληνική Πολιτεία  οφείλει νομοθετικά να υποχρεώσει τις τράπεζες που λειτουργούν υπό τον έλεγχο της Τράπεζας της Ελλάδος να διατηρούν υποκατάστημα τραπεζικών συναλλαγών σε κάθε Δήμο στα πλαίσια της  εύρυθμης λειτουργίας του οικονομικού και κοινωνικού ιστού.

Σε ότι με αφορά θα καταβάλλω κάθε δυνατή προσπάθεια σε κάθε κατεύθυνση για την συνέχιση λειτουργίας του υποκαταστήματος της Παγκρήτιας Τράπεζας στην Άνω Βιάννο σε συνεργασία με την Δημοτική Αρχή. 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί