Συνελήφθη αργά το βράδυ ο 23χρονος που είχε επιτεθεί σε γυναίκες στα Εξάρχεια

Συνελήφθη αργά το βράδυ της Τρίτης (21/11) στην πλατεία Κάνιγγος ο 23χρονος, Συριακής καταγωγής, που είναι μάλιστα σεσημασμένος για σεξουαλικά εγκλήματα, αφού είχε προφυλακιστεί το 2022 στις Φυλακές Γρεβενών για απόπειρα βιασμού από τις οποίες και αποφυλακίστηκε τον Αύγουστο του 2023.

Η φωτογραφία του είχε δοθεί σε όλες τις αστυνομικές περιπολίες στην ευρύτερη περιοχή για τον εντοπισμό και την σύλληψή του.

Είχαν προηγηθεί καταγγελίες δυο νεαρών γυναικών και μιας 13χρονης ότι μέσα σε διάστημα λιγότερο των δύο ημερών, δέχθηκαν σεξουαλικές επιθέσεις από άγνωστο.

Σε ένα από τα βίντεο αποτυπώνεται η στιγμή που ο φερόμενος δράστης επιτίθεται σε μία 29χρονη κοπέλα, την πετάει στο έδαφος και της κλείνει το στόμα για να προβεί σε γενετήσιες πράξεις. Τα σχέδιά του ανατρέπουν περίοικοι.

«Δεν είχε χτυπήσει το κορίτσι, ευτυχώς δεν είχε χτυπήσει και απλά ήταν πολύ ταραγμένη και προσπαθήσαμε να την συνεφέρουμε» αναφέρει ένας αυτόπτης μάρτυρας.

Το πρώτο περιστατικό σημειώθηκε το μεσημέρι της Σαββάτου 18 Νοεμβρίου, στην οδό Βαλτετσίου και μάλιστα σε βάρος μιας 13χρονης. Την άρπαξε από την μέση και προχώρησε σε γενετήσιες πράξεις. Το παιδί φώναξε και αντιστάθηκε σθεναρά και έτσι ο δράστης εγκατέλειψε την προσπάθειά του και τράπηκε σε φυγή.

Μία ημέρα μετά, νωρίς το πρωί, σημειώθηκαν δύο επιθέσεις που φαίνεται, σύμφωνα με τις περιγραφές των θυμάτων να είναι ο ίδιος δράστης. Πρώτο θύμα, μία 29χρονη.

«Ακούσαμε κάτι φωνές και ουρλιαχτά. Βγήκαμε έξω να δούμε τι συμβαίνει και είδαμε κάποιον που ήταν πάνω σε μία κοπελίτσα μικρή. Αυθόρμητα μου βγήκε μία φωνή, έβαλα τις φωνές και αυτός φοβήθηκε» περιγράφει ένας μάρτυρας.

Απτόητος συνέχισε μέχρι την οδό Ζωοδόχου Πηγής όπου επιτέθηκε σε μία 27χρονη. Το θύμα αντιστάθηκε, απελευθερώθηκε και ο δράστης τράπηκε πάλι σε φυγή.

«Ήταν ανοιχτόχρωμος, μέτριου αναστήματος με κοντό μαλλί» λέει μάρτυρας. 

Όλα τα θύματα κατήγγειλαν τα γεγονότα στο Τμήμα Ασφαλείας Εξαρχείων που διενεργεί την έρευνα, ενώ εξετάζεται η πιθανότητα ύπαρξης τέταρτου ή και περισσότερων θυμάτων, που ακόμα δεν έχουν προχωρήσει σε καταγγελίες.

Θοδωρής Παναγιωτίδης- ΕΡΤ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί