ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για προϋπολογισμό: «Δεν αντιμετωπίζει ακρίβεια, χρέη και πλειστηριασμούς Α’ κατοικίας»

«Παρά την κυβερνητική προπαγάνδα, ο Προϋπολογισμός δεν αντιμετωπίζει το τεράστιο πρόβλημα της ακρίβειας που πνίγει νοικοκυριά και επιχειρήσεις, το τεράστιο κόστος της στέγασης, το πρόβλημα των χρεών και των πλειστηριασμών α΄ κατοικίας. Από την άλλη οι μικρές αυξήσεις στους μισθούς δεν αναπληρώνουν τις μεγάλες περικοπές του παρελθόντος σε μισθούς και συντάξεις και κυρίως, εξανεμίζονται πλήρως από το ράλι του πληθωρισμού», σχολιάζουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τη δημοσίευση του τελικού σχεδίου του προϋπολογισμού για το 2024.

«Η Ελλάδα κατέκτησε για τον Οκτώβριο πανευρωπαϊκή πρωτιά στον πληθωρισμό τροφίμων και η κυβέρνηση υποτιμά τη νοημοσύνη των πολιτών εμμένοντας στα ημίμετρα των κουπονιών και των καλαθιών και ανακοινώνοντας (για να διαψευστούν λίγο μετά…) σοφιστείες περί κατάργησης των προσφορών των εταιρειών», σχολιάζουν επίσης πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Την ίδια στιγμή, με το φορολογικό νομοσχέδιο η κυβέρνηση επιβάλλει οριζόντιο χαράτσι για τους ελεύθερους επαγγελματίες αποδεικνύοντας την πλήρη ανεπάρκειά της στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και επιμένοντας στη λογική του σχεδίου Πισσαρίδη που θεωρεί ευλογία την καταστροφή των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων. Πρόκειται για την απόλυτη εξαπάτηση αλλά και τον πλήρη αιφνιδιασμό των φορολογούμενων οι οποίοι καλούνται να φορολογηθούν για τα εισοδήματα του 2023 με ένα νέο επιβαρυντικό πλαίσιο το οποίο ψηφίζεται στο τέλος του 2023!», υπογραμμίζουν από την Κουμουνδούρου.

«Εκεί που υπάρχει πραγματικό αλαλούμ είναι με τον ΦΠΑ όπου η κυβέρνηση σε μια περίοδο που έχουμε ακρίβεια παντού και εκτόξευση του κόστους προϊόντων και πρώτων υλών, αυξάνει τον ΦΠΑ στο 24% για συγκεκριμένες κατηγορίες αγαθών (μη αλκοολούχα ποτά και ροφήματα πλην καφέ)» καταλήγουν οι κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί