Σ. Φάμελλος για Τέμπη: Δεσμευτείτε ότι θα συμφωνήσετε στη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής

Οπρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κάλεσε όλα τα κόμματα να δεσμευτούν ότι θα συναινέσουν για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής τόσο  για τη σύμβαση 717 όσο και για την εθνική τραγωδία των Τεμπών, αιτήματα που θα θέσει στο κοινοβούλιο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο Σωκράτης Φάμελλος, μιλώντας κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια επί του αιτήματος του ΚΚΕ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τα Τέμπη, επεσήμανε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα υπερψηφίσει την πρόταση του ΚΚΕ, παρά το γεγονός ότι η πρόταση ενέχει κινδύνους γενικότητας, όπως και αυτή του ΠΑΣΟΚ.

Παράλληλα ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, υπογράμμισε ότι είναι επιτακτικό «να φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο χωρίς κομματικές παρωπίδες και μεθοδεύσεις».

Ο Σωκράτης Φάμελλος κάλεσε παράλληλα τον Μάκη Βορίδη που στη συζήτηση στην Ολομέλεια εμφανίστηκε ως αντ΄αυτού του Κυριάκου Μητσοτάκη, Βορίδη να διευκρινίσει για το τι θα κάνει η ΝΔ με το προεδρείο της Εξεταστικής που θα συγκροτηθεί.

Συγκεκριμένα, να διευκρινίσει αν θα είναι ανοιχτές και on camera οι εργασίες της Επιτροπής και αν θα κοπούν για άλλη μια φορά οι μάρτυρες που θα προτείνει η αντιπολίτευση, όπως έγινε με την Εξεταστική για τη λίστα Πέτσα χωρίς να κληθεί ο τότε αρμόδιος υπουργός, Στέλιος Πέτσας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί