Ο Αλέξης Καλοκαιρινός για τον δημοτικό προϋπολογισμό και τα δημοτικά τέλη

Δήλωση του εκλεγμένου Δημάρχου Ηρακλείου και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Δικαίωμα στην Πόλη» Αλέξη Καλοκαιρινού:

«Η ψήφιση του προϋπολογισμού του επόμενου έτους, στο πλαίσιο της διασφάλισης της εύρυθμης λειτουργίας του Δήμου Ηρακλείου, αποτελεί υποχρέωση της σημερινής Δημοτικής Αρχής και του σημερινού Δημοτικού Συμβουλίου. Ενδεχόμενη μη εκπλήρωση αυτής της υποχρέωσης, θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στον Δήμο Ηρακλείου, στην έναρξη της θητείας της νέας Δημοτικής Αρχής. Αν χρειαστεί θα αντιμετωπίσουμε και αυτό το ζήτημα, όπως με αίσθηση ευθύνης θα αντιμετωπίσουμε κάθε πρόβλημα το οποίο θα ανακύπτει στον Δήμο Ηρακλείου.

Σε ό,τι αφορά τη διαμόρφωση των δημοτικών τελών, δεν θα ήταν υπεύθυνο εκ μέρους μου να τοποθετηθώ στις προτάσεις που έχουν κατατεθεί. Οι προτάσεις πρέπει να προκύπτουν με ενδελεχή και αναλυτική γνώση των δεδομένων και σε ουσιαστική συνεργασία με τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου. Σε κάθε περίπτωση, βασική πρόκληση αλλά και στόχος για εμάς, παραμένει η βελτίωση των ανταποδοτικών προς τους πολίτες υπηρεσιών, όπως είναι αυτή της καθαριότητας. Επίσης, προτεραιότητα αλλά και δέσμευση για τη νέα Δημοτική Αρχή από την 1η Ιανουαρίου 2024, θα είναι η συνεργασία με τους κοινωνικούς φορείς για τον επανακαθορισμό εφεξής της πολιτικής για τα δημοτικά τέλη, συμπεριλαμβανομένων και των τελών των κοινόχρηστων χώρων.

Σημειώνω επίσης ότι η νέα Δημοτική Αρχή θα επιδιώξει την κατάργηση ή την δραστική μείωση του Περιβαλλοντικού Τέλους το οποίο επιβαρύνει τον δημοτικό προϋπολογισμό ενώ η επιβολή του οφείλεται σε υστερήσεις του εθνικού σχεδιασμού διαχείρισης των απορριμμάτων και ενώ, με τη συμμετοχή του Δήμου Ηρακλείου, πραγματοποιείται ο σχεδιασμός της Περιφέρειας Κρήτης. Αποτελεί άλλωστε δέσμευσή μας να παρεμβαίνουμε στην Κεντρική Διοίκηση για τέτοια ζητήματα που επιβαρύνουν τους πολίτες, πιέζοντας σε συνεργασία και με τα θεσμικά όργανα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για λύσεις κοινωνικά δίκαιες και αποδεκτές.».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί