Ν. Ηράκλειο: Στο φως βίντεο από τη στιγμή της επίθεσης στην 16χρονη

Στο φως της δημοσιότητας ήρθε βίντεο ντοκουμέντο για την υπόθεση της 16χρονης, που ξυλοκοπήθηκε άγρια στις 28 Οκτωβρίου στο Νέο Ηράκλειο με αποτέλεσμα να υποστεί κρανιοεγκεφαλική κάκωση.

Στο αποκλειστικό video που παρουσιάζει το tvxs.gr από κάμερα καταστήματος και καταγράφει την επίμαχη ώρα, το οποίο ίσως να αποτελεί την αρχή των όσων διαδραματίστηκαν το βράδυ της 28ης Οκτωβρίου, αποτυπώνει την σωματική βία σε βάρος της 16χρονης που δεν έχει συμπεριληφθεί στη σχηματισθείσα δικογραφία.

Συγκεκριμένα, το βίντεο καταγράφει την ίδια και την παρέα της να τρέχουν και να τους κυνηγούν αστυνομικές δυνάμεις των ΟΠΚΕ.

Όπως εξηγεί το tvxs, ένας άνδρας που φοράει full-face και η αμφίεσή του παραπέμπει σε μέλος των ΟΠΚΕ -χωρίς ωστόσο εμφανή διακριτικά- τους ακολουθεί τρέχοντας, μεχρι που κλωτσάει τη 16χρονη στο κάτω μέρος του σώματός της. Η ανήλικη φαίνεται να χάνει την ισορροπία της και το γεγονός ότι βρίσκεται τελευταία του πλήθους, αποκλείει το σενάριο να έχει ποδοπατηθεί. Υπενθυμίζεται πως η οικογένεια του κοριτσιού έχει σε ανακοίνωσή της καταγγέλλει τη στάση της αστυνομίας ζητώντας να σταματήσουν τα fake news και σημειώνοντας πως το παιδί αναρρώνει στο σπίτι του και θα χρειαστεί καιρός για να επιστρέψει στις καθημερινές του δραστηριότητες.

Επίσης, αναπάντητο παραμένει το ερώτημα για ποιο λόγο κρίθηκε απαραίτητη η παρουσία των ΟΠΚΕ πέριξ της αντιφασιστικής συναυλίας.

Έξαρση της αστυνομικής βίας

Ο άγριος ξυλοδαρμός της 16χρονης έρχεται σε συνέχεια ενός νέου «κύκλου» αίματος και ατιμωρησίας, όπου η ΕΛ.ΑΣ. πρωταγωνιστεί, με «αρχή» τη σκιώδη υπόθεση θανάτου του Κώστα Μανιουδάκη στα Χανιά. Την Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2023 ο Κώστας Μανιουδάκης αφήνει την τελευταία του πνοή στον επαρχιακό δρόμο Φρε-Βρυσών κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου, με τις καταγγελίες μελών της οικογένειας και τις μαρτυρίες πολιτών να βάζουν στο επίκεντρο την αυθαίρετη δράση της αστυνομίας, μιλώντας για δολοφονία.

Το βράδυ της 1ης Νοεμβρίου 2023, στις αποβάθρες του μετρό Μοναστηράκι, ομάδα ακροδεξιών αφέθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. ανενόχλητη – να επιτεθεί με πυροσβεστήρες, καδρόνια και μπιτόνια βενζίνης (σ.σ. κατά τους αυτόπτες μάρτυρες) σε συρμό στον οποίο επέβαιναν -μεταξύ άλλων- διαδηλωτές που συμμετείχαν στις αντιφασιστικές συγκεντρώσεις σε Νέο Ηράκλειο και Πευκάκια.

Το βράδυ του Σαββάτου 11 Νοεμβρίου, ο 17χρονος Ρομ Χρήστος Μιχαλόπουλος έπεσε νεκρός από πυροβολισμό αστυνομικού, στο πλαίσιο καταδίωξης λόγω υπερβολικής ταχύτητας και αφού το όχημα είχε ακινητοποιηθεί.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί