Στο πλευρό της προέδρου της ΟΕΝΓΕ οι εργαζόμενοι ΠΑΓΝΗ: «Να σταματήσει κάθε δίωξη»

Είχε συλληφθεί σε κινητοποίηση επί κορονοϊού

Να σταματήσει κάθε δίωξη σε βάρος της προέδρου της ΟΕΝΓΕ, Αφροδίτης Ρέτζιου, ζητά με ψήφισμα που εξέδωσε το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ.

Στο ψήφισμα αναφέρεται αναλυτικά:

Να σταματήσει κάθε δίωξη σε βάρος της συναδέλφισσας Αφρ. Ρέτζιου, προέδρου της ΟΕΝΓΕ. Να καταργηθούν οι νόμοι των κυβερνήσεων για το χτύπημα των απεργιακών κινητοποιήσεων και των διαδηλώσεων.

Η δίωξη αφορά τη συμμετοχή της συναδέλφισσας, ως “διοργανώτριας” σε κινητοποίηση έξω από το υπουργείο Υγείας, στις 24/9/2020, που οργανώθηκε από την ΟΕΝΓΕ και πρωτοβάθμια σωματεία εργαζομένων σε δημόσια νοσοκομεία με αίτημα την άμεση ενίσχυση των δημόσιων μονάδων με προσωπικό και εξοπλισμό και τη λήψη ουσιαστικών μέτρων για την προστασία της υγείας από την επιδημία COVID.

Αντί να “απολογείται” η κυβέρνηση για τις τεράστιες ευθύνες της για τη «διαχείριση» της επιδημίας, που είχαν τραγικές συνέπειες για τη δημόσια υγεία, παραβιάζοντας ακόμη και τη σχετική νομοθεσία (π.χ. ΠΔ 186/95 και ΠΔ 102/2020 για την “Προστασία των εργαζομένων από κινδύνους που διατρέχουν λόγω της έκθεσής τους σε βιολογικούς παράγοντες κατά την εργασία”) παραπέμπουν σε δίκη τη συναδέλφισσα που πρωτοστατεί στους αγώνες για τα δικαιώματα των ασθενών και των υγειονομικών.

Μάταια όμως ελπίζουν ότι θα μας τρομοκρατήσουν με τέτοιες ενέργειες. Γνωρίζουμε καλά ότι η κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής, προϋποθέτει και την ένταση της κρατικής καταστολής ενάντια σε όσους “σηκώνουν κεφάλι”.

Καταδικάζουμε την παραπομπή σε δίκη και απαιτούμε να σταματήσει κάθε δίωξη σε βάρος της συναδέλφισσας Α. Ρέτζιου και να καταργηθούν οι νόμοι για το χτύπημα των απεργιών και διαδηλώσεων. Η καλύτερη, όμως, απάντηση στον κρατικό αυταρχισμό είναι η συσπείρωση στα σωματεία μας και η οργάνωση του αγώνα για την υπεράσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων μας. 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί