Άρπαξε από Κρητικό φαρμακοποιό 4.000 ευρώ – Πώς τον εξαπάτησε

Μια υπόθεση απάτης που καταγράφηκε στις 7 Νοεμβρίου στα Χανιά εξιχνίασε το αστυνομικό τμήμα Κισάμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του zarpanews.gr, ένας φαρμακοποιός από τα Χανιά, το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης, δέχθηκε τηλεφώνημα από άγνωστο άνδρα, ο οποίος του παρίστανε ότι είναι υπάλληλος του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού και τον έπεισε να του καταβάλλει στο ποσό των 4.000 ευρώ.

Μόλις ο φαρμακοποιός αντιλήφθηκε τι συνέβη, ειδοποίησε τις αρχές, οι οποίες ξεκίνησαν έρευνα.

Από την έρευνα, διαπιστώθηκε, ότι ο δράστης είναι ένας 20χρονος Έλληνας, κάτοικος Ιωαννίνων, ο οποίος συνελήφθη στα Γιάννενα στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

about:blank

Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία δέσμευσης του χρηματικού ποσού που αποσπάσθηκε ωστόσο δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί εάν τελικά επετεύχθη.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας:

«Εξιχνιάστηκε άμεσα από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κισσάμου, υπόθεση απάτης σε βάρος ημεδαπού επιχειρηματία. Για την υπόθεση αυτή σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού ο οποίος και συνελήφθη.

Ειδικότερα, προχθές (07.11.2023) το πρωί άγνωστος άνδρας μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον επιχιερηματία του συστήθηκε ως υπάλληλος Γενικού Επιτελείου Ναυτικού (Γ.Ε.Ν) και παραθέτοντας του ψευδή γεγονότα ως αληθή, κατάφερε να τον πείσει να μεταφέρει μέσω Internet Banking χρηματικό ποσό 4.120 ευρώ.

Από την εμπεριστατωμένη έρευνα και προανάκριση του Αστυνομικού Τμήματος Κισσάμου και ύστερα από την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, εξακριβώθηκαν τα στοιχεία ημεδαπού δικαιούχου του τραπεζικού λογαριασμού, ο οποίος διαμένει στα Ιωάννινα.

Άμεσα, κατόπιν παραγγελίας στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων εντοπίστηκε και συνελήφθη χθες (08.11.2023) ο ημεδαπός από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Κισσάμου».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί