Στην βουλή η σύμβαση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας με τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Λασιθίου

Ερώτηση προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Παπαναστάσης Νίκος, Παφίλης Θανάσης και Συντυχάκης Μανώλης, σχετικά με την Σύμβαση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας με τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Λασιθίου.

Αναλυτικά στην ερώτηση αναφέρεται:

Η Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ), με έγγραφό της αναδεικνύει το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το στρατιωτικό προσωπικό των μονάδων της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου, διότι μέχρι και σήμερα δεν υπάρχει σύμβαση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας με τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Λασιθίου.

Το γεγονός αυτό έχει ως συνέπεια τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων να αναγκάζονται να μετακινούνται σε γειτονικούς νομούς, κάτι που απαγορεύεται λόγω κορονοϊού, είτε να καταβάλουν τη δαπάνη για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Στη συνέχεια καταθέτουν τα σχετικά δικαιολογητικά στην υπηρεσία και η πληρωμή της δαπάνης μπορεί να φθάσει μέχρι και τους οκτώ (8) μήνες, επιβαρύνοντας σημαντικά τον οικογενειακό προϋπολογισμό των στελεχών.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα λάβει άμεσα η κυβέρνηση για την υπογραφή σύμβασης ανάμεσα στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το Φαρμακευτικό Σύλλογο Λασιθίου;

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί