Σκάνδαλο υποκλοπών: Σε ΑΔΑΕ και Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ο Στ. Κασσελάκης

Συναντήσεις με Ράμμο και Μενουδάκο

Βαριά συνεχίζει να πέφτει η σκιά του σκανδάλου υποκλοπών στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, μετά τις καταιγιστικές αποκαλύψεις, σύμφωνα με τις οποίες θύματα του Predator έπεσαν και δύο εισαγγελικοί λειτουργοί, ο Χρήστος Μπαρδάκης, πρώην Οικονομικός Εισαγγελέας και νυν Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και η Βασιλική Βλάχου, εισαγγελέας της ΕΥΠ. Συνεχίζοντας τις επαφές του για την δυσώδη υπόθεση, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης θα έχει σήμερα Δευτέρα (6/11) διαδοχικές συναντήσεις με τους προέδρους της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών και της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, Χρήστο Ράμμο και Κωνσταντίνο Μενουδάκο.

Συγκεκριμένα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα περάσει στις 13:00 το κατώφλι της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ). Εκεί θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ Χρήστο Ράμμο, ο οποίος πρόσφατα ενημέρωσε την Επιτροπή Δημοκρατικών Ελευθεριών του Ευρωκοινοβουλίου για το απροκάλυπτο κυνήγι σε βάρος της ανεξάρτητης αρχής από την κυβέρνηση Μητσοτάκη για να δεχθεί μια νέα χυδαία επίθεση από το βήμα της Βουλής από τον Κυριάκο Μητσοτάκη για το ήθος και την ακεραιότητά του.

«40 χρόνια δικαστής στο ΣτΕ, ποτέ δεν έδωσα αφορμή για το παραμικρό» ήταν η αποστομωτική απάντηση του Χρ. Ράμμου στον Κυρ. Μητσοτάκη την περασμένη εβδομάδα στο συνέδριο των ανεξάρτητων Αρχών, σε μια κατάμεστη αίθουσα που τον χειροκροτούσε με θέρμη. «Ποτέ δεν ακούστηκε το παραμικρό για μένα. Νιώθω ότι θίγεται η τιμή και υπόληψή μου, η δικαστική μου τιμή… Αυτές δεν είναι συνθήκες για να εκτελεί τα καθήκοντά του ο επικεφαλής μιας ανεξάρτητης Αρχής σε μια ευρωπαϊκή χώρα» υπογράμμισε. 

Λίγη ώρα αργότερα, στις 14:30, ο Στέφανος Κασσελάκης θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. Η ανοιχτή στήριξη που παρέσχε στον πρόεδρο της ΑΔΑΕ ο Κ. Μενουδάκος ήταν μια ηχηρή καταγγελία για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το Κράτος Δικαίου στην Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται ότι μετά τις νέες αποκαλύψεις για υποκλοπές σε βάρος των εισαγγελέων Μπαρδάκη και Βλάχου ο τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γιάννης Σαρακιώτης ζήτησε απαντήσεις από τους αρμόδιους, κάνοντας λόγο για μία ακόμα πτυχή «της κατάρρευσης του Κράτους Δικαίου που συντελείται με την υπογραφή του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη και της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας».

Την αφωνία του Κυριάκου Μητσοτάκη μετά τα συγκλονιστικά δημοσιεύματα ότι sms με Predator φέρεται να στάλθηκαν από τον τηλεφωνικό αριθμό του ανιψιού και πρώην γενικού γραμματέα του πρωθυπουργού, Γρηγόρη Δημητριάδη σε 11 σημαντικά πρόσωπα του δημόσιου βίου, είχε καταγγείλει η Δώρα Αυγέρη.

«Έτσι εξηγείται η επίμονη άρνηση του πρωθυπουργού να διευκολύνει τη διαλεύκανση της υπόθεσης και η εφαρμογή κάθε μεθόδου φίμωσης μαρτύρων. Αντί να δώσει ο ίδιος την έγκριση, για να μιλήσουν τα στελέχη της ΕΥΠ και να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση, στοχοποιεί θεσμικούς αξιωματούχους και υπονομεύει το έργο των Ανεξάρτητων Αρχών. Όμως, η αλήθεια θα λάμψει όσο και να επιθυμεί τη συγκάλυψη ο κ. Μητσοτάκης» υπογράμμισε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί