Έρχεται η κακοκαιρία «Π»: Αναμένεται έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ – Πού και πότε θα χτυπήσει

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού αναμένεται να εκδώσει την Πέμπτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για την κακοκαιρία τύπου «Π» και, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, θα δώσει έντονα φαινόμενα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Έτσι, το μεσημέρι αναμένεται να εκδοθεί το έκτακτο δελτίο, όπως είπε και ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, ενώ οι μετεωρολόγοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την κακοκαιρία που αναμένεται να επηρεάσει όλη τη χώρα από το ερχόμενο Σάββατο.

Ωστόσο, τα πιο έντονα φαινόμενα αναμένονται κυρίως στα δυτικά, στα βόρεια και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, ενώ αναμένεται να βρέξει στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας.

Οι 10 περιοχές όπου αναμένονται ισχυρές καταιγίδες το Σάββατο:

Επτάνησα
Ήπειρος
Δυτική Στερεά
Πελοπόννησος
Δυτική Θεσσαλία
Κεντρική Μακεδονία
Ανατολική Μακεδονία
Θράκη
Λέσβος
Ρόδος

Live η εξέλιξη του καιρού:

Η πρόγνωση Μαρουσάκη για «καταιγίδες λαίλαπας»

Ωστόσο, η Αττική δεν φαίνεται να επηρεάζεται και ο καιρός καλυτερεύει τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου. Ακόμα, υπογράμμισε πως ο καιρός θα έχει τη μορφή «γραμμής λαίλαπας». Και εξήγησε στη συνέχεια τι εννοούσε. Τα φαινόμενα θα είναι σφοδρά και θα ξεκινήσουν από τα βορειοδυτικά προς τα νότια, νοτιοδυτικά τμήματα. Συγκεκριμένα, επισήμανε πως είναι ουσιαστικά μια γραμμή,που από τα βόρεια προς τα νότια, θα έχει όμως μικρό πλάτος και θα δώσει ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

«Είναι “καταιγίδες λαίλαπας” όπως λέμε στη Μετεωρολογία, στο ψυχρό μέτωπο, όταν περνά αυτός ο ψυχρός αέρας και συναντά πιο θερμό δημιουργεί όλο αυτό», είπε και πρόσθεσε πως θα έχουν διάρκεια δύο, τρεις ή τέσσερις ώρες.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί