Ο στραβός μας ο γιαλός

Του Πέτρου Κατσάκου

Είναι από τις περιπτώσεις που λες ότι ή ο γιαλός είναι στραβός, ή στραβά αρμενίζουμε. Γιατί είναι από τις περιπτώσεις που είτε κάτι πάει στραβά με τη δημοκρατία και τη δημοσιογραφία σ’ αυτόν τον τόπο ή καλύτερα να το κλείσουμε το μαγαζί και να ψάξουμε αλλού την τύχη μας, γιατί εδώ σωσμός δεν υπάρχει. Και δεν υπάρχει γιατί δεν μπορείς να βλέπεις την Πρόεδρο της Δημοκρατίας να βραβεύει έναν δημοσιογράφο που τα πρόστιμα του ΕΣΡ που έχει στην πλάτη του φτάνουν για να ζήσει πλουσιοπάροχα μια τετραμελής οικογένεια για τα επόμενα πενήντα χρόνια και οι ποινές που έχει φάει από το επαγγελματικό του σωματείο θα έκαναν έναν κανονικό άνθρωπο να αλλάξει επάγγελμα.

Δείτε: Βραβείο στον Ευαγγελάτο… για την προσφορά του στην ειδησεογραφία!- Ώρα επαίνου στον Βορίδη για την εδραίωση της δημοκρατίας!

Συγγνώμη, αλλά αυτά δεν γίνονται αν δεν είναι στραβός ο γιαλός. Γιατί δεν μπορεί να σέρνονται στα δικαστήρια ο Βαξεβάνης και η Παπαδάκου για την ερευνητική τους δημοσιογραφία και να βραβεύεται ο μετρ των τηλεοπτικών εφέ, που ζωντανεύει σε τριασδιάστατη μορφή νεκρά παιδιά και κρατάει ως πλασιέ στα χέρια άρματα μάχης και πυρηνικούς πυραύλους. Γιατί δεν μπορεί να κυνηγάνε οι αλγόριθμοι του Ίντερνετ τη Σεμίνα και να βραβεύεται ο ιεροκήρυκας του ρατσιστικού λόγου.

Είναι που αρμενίζει στραβά η χώρα, με την ελευθερία και την αξιοπιστία του Τύπου να κατρακυλούν στα επιτελικά τάρταρα της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Είναι που αρμενίζει ακόμα πιο στραβά και η ΠτΔ, που αρνείται να βραβεύσει έναν διασώστη ανθρώπινων ζωών και δέχεται να βραβεύσει έναν τηλεοπτικό έμπορο της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Πιο στραβά δεν γίνεται να πάει. Ούτε παρακάτω έχει και για τη δημοκρατία και για τη δημοσιογραφία ή τέλος πάντων ό,τι έχει απομείνει κι από αυτήν που να μην ντρέπεται για την ύπαρξή της. Γιατί εκεί θα καταλήξει αυτός ο κατήφορος. Στην πλήρη απαξίωση, που κάποιους τους βολεύει.

Πηγή: Αυγή

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί