Πάντα στο πλευρό των Παλαιστινίων οι Κρητικοί – Συλλαλητήρια στο Ηράκλειο και σε άλλες πόλεις (φωτο)

Συλλαλητήρια σε όλη την Κρήτη πραγματοποιούνται σήμερα και τις επόμενες μέρες σε ένδειξη αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό.

Στο Ηράκλειο σήμερα πραγματοποιήθηκε μαζικό συλλαλητήριο, ενώ στα Χανιά πικετοφορία, ενόψει του αυριανού συλλαλητηρίου. Το απόγευμα της Κυριακής διαδηλώσεις πραγματοποιηθήκαν στον Άγιο Νικόλαο, την Ιεράπετρα και τη Σητεία, ενώ το απόγευμα της Δευτέρας θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στο Ρέθυμνο.

Σωματεία και φορείς στο Ηράκλειο πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί νέα συγκέντρωση αλληλεγγύης στον λαό της Παλαιστίνης και καταδίκης του ματοκυλίσματος των λαών που έχει την υπογραφή ΝΑΤΟ, ΕΕ και του κράτους του Ισραήλ. Εκατοντάδες άνθρωποι όλων των ηλικιών συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία των Λιονταριών με πικέτες και πανό που έγραφαν συνθήματα «Λευτεριά στην Παλαιστίνη» και «Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στο Μακελειό».

Χαιρετισμό στη συγκέντρωση απεύθυναν μεταξύ άλλων η Ρένα Σκυβαλάλη, επικεφαλής της ΟΓΕ Ηρακλείου, η Δέσποινα Δοριάκη, πρόεδρος της ΕΙΥΗ, ο Γιάννης Δαλέζιος, μέλος του ΔΣ της Επιτροπής Ειρήνης Ηρακλείου, ο Δημήτρης Βουρλιώτης, πρόεδρος του Συνδικάτου Τροφίμων και Ποτών, ο Γιώργος Λενακάκης, Πρόεδρος της Ένωσης Συνταξιούχων ΙΚΑ και η Λίλη Αναστασοπούλου, πρόεδρος του φοιτητικού συλλόγου Φυσικού. Ξεχώρισε ο χαιρετισμός του προέδρου της Παλαιστινιακής Κοινότητας Ηρακλείου που αναφέρθηκε στο νέο έγκλημα που συντελείται αυτή τη στιγμή στη Γάζα, όπου δολοφονούνται μαζικά γυναίκες και παιδιά. Ευχαρίστησε για τη μαζική έκφραση αλληλεγγύης του λαού της Ελλάδας που τους δίνει δύναμη να συνεχίσουν τον αγώνα για μία ελεύθερη πατρίδα. Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε ο Μανόλης Συντυχάκης, βουλευτής του ΚΚΕ.

Από το βήμα της συγκέντρωσης καταγγέλθηκε το κράτος – δολοφόνος του Ισραήλ που με τη στήριξη των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ τη νύχτα 27 προς 28 Οκτώβρη πραγματοποίησε ολομέτωπη στρατιωτική επιχείρηση από αέρος, στεριάς και θάλασσας στην πολύπαθη Λωρίδα της Γάζας. Τονίζοντας ότι πρόκειται για έγκλημα! Είναι μια γενοκτονία σε εξέλιξη που έχει ως αποτέλεσμα χιλιάδες νεκρούς και ανάπηρους και ένα νέο τεράστιο κύμα προσφυγιάς και ξεριζωμού.

Υπογράμμισε ότι οι λαοί δεν πρόκειται να γίνουμε συνένοχοι στο νέο έγκλημα! Καταδικάζοντας παράλληλα τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης να μην ψηφίσει την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας σε σχετική ψηφοφορία στον ΟΗΕ!

«Στεκόμαστε στο πλευρό του Παλαιστινιακού λαού, εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας. Με τον παλαιστινιακό λαό, για ελεύθερη Παλαιστίνη! Για να σταματήσει το χέρι που δολοφονεί! Για να σταματήσει κάθε συμμετοχή της χώρας μας στο σφαγείο! Ανταποκρινόμαστε στο κάλεσμα της Επιτροπής Ειρήνης Ηρακλείου για μεγάλη συγκέντρωση – συναυλία το Σάββατο 4/11 στις 6 μ.μ. στην Πλατεία Ελευθερίας και στο κάλεσμα της Επιτροπής Ειρήνης Χανίων για παγκρήτια κινητοποιήση στις 12/11 στα Χανιά», κατέληξαν οι χαιρετισμοί των σωματείων και των φορέων.

Ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης, η οποία κατέληξε στην Πλατεία Ελευθερίας. Οι συγκεντρωμένοι έδωσαν νέο αγωνιστικό ραντεβού στη συγκέντρωση – συναυλία αλληλεγγύης της Επιτροπής Ειρήνης το ερχόμενο Σάββατο 4/11 στις 6 μ.μ. στην Πλ. Ελευθερίας.

Φωτογραφίες: 902.gr

Χανιά: Συλλαλητήριο για την Παλαιστίνη τη Δευτέρα – Κινητοποίηση και σήμερα

«Το σύνθημα «Λευτεριά στην Παλαιστίνη» ακούστηκε και στα Χανιά, στη πικετοφορία ενημέρωσης για το συλλαλητήριο της Δευτέρας 30/10 στις 7μ.μ στη πλ. Δημοτικής Αγοράς που θα πραγματοποιηθεί από κοινού με την Επιτροπή Ειρήνης Χανίων και τα εργατικά συνδικάτα του νομού. Απαίτησαν να σταματήσει άμεσα το αιματοκύλισμα του λαού της από το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ, που υλοποιείται με τις πλάτες ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ.

Η πορεία πέρασέ έξω από το κατάστημα «Starbucks», όπου ο αμερικανικός κολοσσός της εστίασης σέρνει στα δικαστήρια το Σωματείο Εργαζομένων της εταιρείας, επειδή υποστήριξε τον αγώνα των Παλαιστινίων, γράφοντας σε ανάρτηση «Αλληλεγγύη προς την Παλαιστίνη. Οι συγκεντρωμένοι κατήγγειλαν την προσπάθεια ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης και εξέφρασαν την στήριξη τους στο συνδικάτο και τους εργαζομένους. Στη συνέχεια η πορεία συνεχίστηκε στο λιμάνι της πόλης, όπου μεταξύ άλλων ακούστηκαν δυνατά τα συνθήματα «Η ιστορία έχει μία σωστή πλευρά, με την Παλαιστίνη ως τη λευτεριά» και «Οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά έξω από τα σύνορα δεν έχουνε δουλειά».

Οι συγκεντρωμένοι μοίρασαν ανακοινώσεις προπαγανδίζοντας το συλλαλητήριο της Δευτέρας στον κόσμο κάνοντας ξεκάθαρο το μήνυμα : >

Οι δράσεις αλληλεγγύης για το λαό της Παλαιστίνης θα συνεχιστούν:

Δευτέρα 30 του Οκτώβρη στις 19:00 στην Αγορά, μεγάλο συλλαλητήριο καταδίκης της σφαγής που πραγματοποιεί το Ισραήλ στην Παλαιστίνη

Τετάρτη 1 του Νοέμβρη, σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο Χανίων στις 19:00 για την οργάνωση και προετοιμασία του μεγάλου Παγκρήτιου συλλαλητηρίου την Κυριακή 12 του Νοέμβρη στα Χανιά.»

zarpanews.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί