Οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας

    Με λαμπρότητα και υπερηφάνεια, ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας τίμησε την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940. 

    Το πρωί πραγματοποιήθηκε Δοξολογία, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Ανδρέα στο Αρκαλοχώρι, στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Καστέλλι και στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Θραψανό. Ακολούθησε Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων στα Ηρώα των Πεσόντων σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες, τηρήθηκε ενός  λεπτού σιγή στη μνήμη των νεκρών, έγινε η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου και τέλος πραγματοποιήθηκε η παρέλαση των μαθητών των σχολείων του Δήμου.

    Οι μαθητές των σχολείων του Δήμου απέσπασαν το «θερμό» χειροκρότημα των εκπροσώπων των τοπικών Αρχών, φορέων, δημοτών και επισκεπτών που τίμησαν με την παρουσία τους τις εορταστικές εκδηλώσεις Τιμής και Μνήμης.

    Ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Μανώλης Φραγκάκης ανέφερε στο μήνυμα του για τη σημερινή ημέρα:

 «Η 28η Οκτωβρίου 1940 αποτελεί μια κορυφαία στιγμή της σύγχρονης ελληνικής Ιστορίας, από την οποία οφείλουμε να αντλούμε ελπίδα, θάρρος και δύναμη. Με αίσθημα εθνικής υπερηφάνειας και σεβασμό αποτίνουμε Φόρο Τιμής σε όλους εκείνους που αντιμετώπισαν τις δυνάμεις του Φασισμού και του Ναζισμού για την Εθνική Ανεξαρτησία και την Ελευθερία μας. Είναι  χρέος μας να τους θυμόμαστε και να τους τιμούμε. 

Παράλληλα η ημέρα αυτή μας θυμίζει εκτός από το μεγαλείο του Έθνους μας, το καθήκον μας απέναντι στις γενιές του μέλλοντος. Οφείλουμε, όχι μόνο να διαφυλάξουμε το διαχρονικό μήνυμα της 28ης Οκτωβρίου, αλλά να το έχουμε σαν οδηγό στην καθημερινή μας ζωή, αντιμετωπίζοντας όλες τις σύγχρονες προκλήσεις με ενότητα. 

Τιμή και δόξα στους ήρωες της Εποποιΐας του ’40! 

Χρόνια πολλά σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες». 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί