ΚΚΕ: Οι υγειονομικοί και ο Ηρακλειώτικος λαός απέρριψαν τις εξαγγελίες «κοροϊδία» του Χρυσοχοΐδη για το Βενιζέλειο

Eρώτηση για το Βενιζέλειο κατέθεσε προς τον υπουργό υγείας ο βουλευτής Ηρακλείου του ΚΚΕ, Μανώλης Συντυχάκης, με αφορμή και τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις.

Στην ερώτηση αναφέρεται αναλυτικά:

    Οι μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα στο Ηράκλειο Κρήτης απέδειξαν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι οι υγειονομικοί και σύσσωμος ο Ηρακλειώτικος λαός απέρριψαν τις εξαγγελίες «κοροϊδία» που έκανε ο υπουργός υγείας  Χρυσοχοΐδης μετά τη συνάντησή του με την 7η ΥΠΕ τη Δευτέρα στις 17/10, για τη δήθεν ενίσχυση του Γ.Ν. Βενιζελείου.

    Ειδικά η τεράστια συμμετοχή των εργαζομένων του Γ.Ν. Βενιζελείου στη στάση εργασίας της Τέταρτης 18/10, πάρα τη προσπάθεια της 7ης ΥΠΕ να τους τρομοκρατήσει στέλνοντας υπηρεσιακό έγγραφο μια μέρα πριν τη κινητοποίηση για τη καταγραφή ονομάτων απεργών και η τεράστια αλληλεγγύη που έδειξαν με τη συμμετοχή τους εργατικά σωματεία και φορείς,  απέδειξαν ότι τώρα πρέπει δοθούν λύσεις στα σοβαρά προβλήματα που έθεσαν η Ένωση Εργαζόμενων του Βενιζελείου Νοσοκομείου, η τριμελής επιτροπή γιατρών Βενιζελείου  και η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Ηρακλείου για τις τεράστιες ελλείψεις στην Παθολογική, την Παιδιατρική, τη Μονάδα Νεογνών, την Αιματολογική, το Ακτινολογικό τμήμα, για την Ψυχιατρική που μένει χωρίς μόνιμο ιατρό, για  τη Νευροχειρουργική που δεν έχει κανένα ειδικευόμενο ιατρό, για τη Γναθοχειρουργική που ένας και μοναδικός γιατρός παίρνει σύνταξη στο τέλος του έτους,  για τη Δερματολογική κλινική που έχει μείνει με έναν γιατρό.  Ακόμα και για το μείζον θέμα των αναισθησιολόγων, το μόνο που προτάθηκε ήταν η είσοδος ιδιωτών αναισθησιολόγων με μπλοκάκι για ένα τρίμηνο, μια λύση εμβαλωματική και προσωρινή,  που δείχνει ξεκάθαρα ότι αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση η ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών Υγείας,  με πλήρη διάλυση των εργασιακών σχέσεων.

    Όλα τα παραπάνω έρχονται να προστεθούν στις ελλείψεις που έχουμε περιγράψει και σε προηγούμενες ερωτήσεις για το Γ.Ν. Βενιζέλειο,  ελλείψεις που δημιουργούν τεράστια εντατικοποίηση και πίεση σε γιατρούς και λοιπό προσωπικό, με αποτέλεσμα όλο και να πληθαίνουν οι παραιτήσεις γιατρών και νοσηλευτών και να συνθλίβεται το δικαίωμα του λαού στη δημόσια και δωρεάν υγεία με βάση τις ανάγκες.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, ποια μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση για:

– Να προσληφθούν άμεσα στο Γενικό Νοσοκομείο Βενιζέλειο Ηρακλείου τουλάχιστον 11 αναισθησιολόγοι και 40 γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης και να καλυφθούν οι 300 κενές οργανικές θέσεις εκ των οποίων οι 180 αφορούν τη νοσηλευτική υπηρεσία,  

– Να εξασφαλιστεί το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό για τη λειτουργία του νέου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού του νοσοκομείου (νέο Αξονικό / Στεφανιογράφο και καινούργια ψηφιακή χειρουργική αίθουσα που ετοιμάζεται να παραδοθεί.)

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί