Απάνθρωπη πολιτική και στο Αρκαλοχώρι: Έξωση από οικίσκους σε σεισμόπληκτους κάνει η κυβέρνηση!

Την απαράδεκτη ενέργεια του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών που προχωράει σε έξωση των σεισμοπλήκτων του Αρκαλοχωρίου του Δήμου Μινώα από τους οικίσκους στους οποίους διαμένουν εδώ και δυο χρόνια, καταγγέλλει με δήλωσή του ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Χάρης Μαμουλάκης.

Ειδικότερα, ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας «Πατρίς» προαναγγέλλοντας σχετική παρέμβαση και στη Βουλή, επισημαίνει ότι «η αναλγησία της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη δεν έχει όρια. Δεν αρκεί που εδώ και δυο χρόνια εμπαίζει τους σεισμόπληκτους της ευρύτερης περιοχής του Αρκαλοχωρίου, δεν αρκεί που οι κατασχέσεις σεισμόπληκτων ιδιοκτησιών εξελίσσονται κανονικά την ώρα που 2.250 φάκελοι για αποκαταστάσεις έχουν κολλήσει στην σχετική υπηρεσία, το υπουργείο Υποδομών φτάνει στο σημείο να ζητήσει απ’ όσους δεν είναι ιδιοκτήτες σπιτιών, να εγκαταλείψουν τους οικίσκους στους οποίους διαμένουν».

Παράλληλα ο Χ. Μαμουλάκης τονίζει ότι «η οργή και η αγανάκτηση από τα πρώτα ειδοποιητήρια είναι έκδηλη και από την πλευρά μας δηλώνουμε ότι θα εξαντλήσουμε κάθε διαθέσιμο μέσο έτσι ώστε να μην υλοποιηθεί αυτή η απαράδεκτη απόφαση».

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το δημοσίευμα, στο σχετικό έγγραφο που δημοσιεύει η εφημερίδας «Πατρίς» «το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών σύμφωνα με το υπ΄αριθ. 386054/2022 έγγραφο αναφέρει ότι σε όσους κατοίκους είχαν παραχωρηθεί οικίσκοι με την ιδιότητα του ενοικιαστή κατοικίας μετά το σεισμό του Σεπτεμβρίου 2021 πρέπει να επιστραφούν»

patris.gr

Παράλληλα, το με το ίδιο έγγραφο, το υπουργείο καλεί τους σεισμόπληκτους να φύγουν από τα σπίτια που μένουν το πολύ μέχρι το τέλος του χρόνου. Ειδικότερα το υπουργείο αναφέρει: «Παρακαλείστε όπως εντός εύλογου χρονικού διαστήματος και όχι πέρα της 31/12/23 αποχωρήσετε από τον οικίσκο που σας έχει παραχωρηθεί για τις ανάγκες στέγασης. Σε περίπτωση που δεν αποχωρήσετε θα εφαρμοστεί η νόμιμη διαδικασία (ΦΕΚ 367/Β/1998)».

patris.gr

«Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι όσοι δεν απομακρυνθούν από τους οικίσκους ως το τέλος του χρόνου θα απομακρυνθούν με την παρέμβαση της αστυνομίας» επισημαίνει ο Χ. Μαμουλάκης καταλήγοντας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί