ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ: Επιμορφωτικό σεμινάριο στους ψυχολόγους Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ΚΕΔΑΣΥ Ηρακλείου

Επιμορφωτικό σεμινάριο στους ψυχολόγους Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ΚΕΔΑΣΥ της ΠΕ Ηρακλείου.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 13/10/23 επιμορφωτικό σεμινάριο στους ψυχολόγους Α’ βάθμιας και Β’ βάθμιας εκπαίδευσης και ΚΕΔΑΣΥ της ΠΕ Ηρακλείου από την Κινητή Μονάδα Ηρακλείου του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ  και το συντονισμό της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ηρακλείου. 

Στο σεμινάριο με θέμα «Σύγχρονες Προκλήσεις στη Σχολική Κοινότητα: Εφηβεία & Εξαρτήσεις» συμμετείχαν συνολικά 28 σχολικοί ψυχολόγοι, οι οποίοι δραστηριοποιούνται σε σχολεία  εντός και εκτός του αστικού ιστού. Στόχος του επικείμενου σεμιναρίου ήταν η ενημέρωση σε σχέση με το έργο της Κινητής Μονάδας, η διερεύνηση τρόπων συνεργασίας, η αναγνώριση προειδοποιητικών σημαδιών χρήσης και εξαρτητικών συμπεριφορών, καθώς και η ανάδειξη της σημασίας της πρόληψης. Οι συμμετέχοντες εξέφρασαν την ανάγκη να συνεχιστεί η ευαισθητοποίησή τους σε καίρια θέματα, που αφορούν τις εξαρτήσεις, καθώς και να φωτιστεί και να διευκρινιστεί ακόμα περισσότερο ο ρόλος του σχολικού ψυχολόγου στην διαχείριση περιστατικών χρήσης στα πλαίσια των σχολικών μονάδων.

Επίσης, το προσεχές διάστημα πρόκειται να ακολουθήσει επιμορφωτικό σεμινάριο και στους κοινωνικούς λειτουργούς Α’ βάθμιας και Β’ βάθμιας εκπαίδευσης και ΚΕΔΑΣΥ της ΠΕ Ηρακλείου, με στόχο μια πιο ολοκληρωμένη ενημέρωση των ειδικοτήτων που δραστηριοποιούνται στη σχολική κοινότητα. 

Κλείνοντας, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηρακλείου και συγκεκριμένα τη Σύμβουλο Εκπαίδευσης Ψυχολόγων Κρήτης κ. Μαρία Χουρδάκη για τη σημαντική βοήθειά της στο συντονισμό της δράσης.

Η Κινητή Μονάδα Περιφέρειας Κρήτης με έδρα το Ηράκλειο είναι ενταγμένη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΚΡΗΤΗ» 2014-2020 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ).

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί