Προειδοποίηση των γιατρών ΕΣΥ και Βενιζελείου: Αν δεν υπάρξουν ουσιαστικές λύσεις, έρχεται η κατάρρευση

Αν δε γίνουν ουσιαστικές  παρεμβάσεις για τη στήριξη της δημόσιας υγείας, η κατάρρευσή της θα έρθει σύντομα. 

Τη θέση αυτή διατυπώνουν σε κοινή ανακοίνωσή τους η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ νομού Ηρακλείου και η Τριμελής Επιτροπή των Γιατρών του Βενιζελείου, μετά τη χθεσινή συνάντηση με τον υπουργό Υγείας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τις ανακοινώσεις του τελευταίου περί χρησιμοποίησης ιδιωτών αναισθησιολόγων για 3 μήνες ώστε να αυξηθούν τα χειρουργικά τραπέζια.

Δείτε:

Ιδιώτες αναισθησιολόγοι με 3μηνο μπλοκάκι, η “λύση” Χρυσοχοΐδη για το Βενιζέλειο!- Υποδοχή με διαμαρτυρίες (Φωτο)

Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Ν. Ηρακλείου: Όχι στην υποβάθμιση του Βενιζελείου

Όπως αναφέρουν οι εκπρόσωποι των γιατρών, “συνεχίζουμε τον αγώνα όχι μόνο για το Βενιζέλειο αλλά για όλα τα νοσοκομεία της Κρήτης με σκοπό να μπορούμε να παρέχουμε σύγχρονες και ποιοτικές υπηρεσίες υγείας στον κρητικό λαό”.

Η ανακοίνωση:

ΚΟΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΩΣΗΣ ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΣΥ Ν.ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΡΙΜΕΛΟΥΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΙΑΤΡΩΝ ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟΥ

Κατά την έκτακτη επίσκεψη του υπουργού υγείας στο Ηράκλειο με αφορμή τα σοβαρά προβλήματα των νοσοκομείων της Κρήτης και ιδιαιτέρως του Βενιζελείου,  είχαμε την ευκαιρία να περιγράψουμε τη  δραματική κατάσταση που επικρατεί και την ανάγκη για άμεσες και αποτελεσματικές ενέργειες πριν την οριστική κατάρρευση. 

Από την πλευρά του υπουργού παρουσιάστηκε η πρόταση για προσωρινή λύση στο πρόβλημα της έλλειψης αναισθησιολόγων με συμμετοχή ιδιωτών  για τρεις μήνες προκειμένου να αυξηθούν τα χειρουργικά τραπέζια από δύο που είναι σήμερα σε τέσσερα ημερησίως και παράλληλα να προκηρυχθούν μόνιμες θέσεις σε όλα τα τμήματα που έχουν ελλείψεις. 

Από την πλευρά μας διατυπώθηκε ο προβληματισμός ότι οι λόγοι που οι γιατροί παραιτούνται από τα νοσοκομεία, δηλαδή οι κακές συνθήκες εργασίας και οι χαμηλές αμοιβές, εξακολουθούν να παραμένουν και πρέπει να γίνουν πολλαπλές  παρεμβάσεις (προτείναμε αρκετές) ώστε το Εθνικό Σύστημα Υγείας να ξαναγίνει ελκυστικό για τους νέους γιατρούς. 

Εκτιμάμε τη βούληση του υπουργού να ακούσει τους εκπροσώπους των νοσοκομειακών ιατρών έστω κι αν έγινε υπό την πίεση των συνεχιζόμενων διαμαρτυριών των εργαζομένων στην υγεία αλλά και το κύμα συμπαράστασης από μεγάλο μέρος της τοπικής κοινωνίας. Θεωρούμε ωστόσο πως αν δε γίνουν ουσιαστικές  παρεμβάσεις για τη στήριξη της δημόσιας υγείας, η κατάρρευσή της θα έρθει σύντομα. 

Συνεχίζουμε τον αγώνα όχι μόνο για το Βενιζέλειο αλλά για όλα τα νοσοκομεία της Κρήτης με σκοπό να μπορούμε να παρέχουμε σύγχρονες και ποιοτικές υπηρεσίες υγείας στον κρητικό λαό.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί