Απίστευτο θράσος από τον Αγοραστό: Είναι εδώ και 12 χρόνια περιφερειάρχης και κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για τις πλημμύρες της Θεσσαλίας!

Θράσος πάνω στις λάσπες από τον Κώστα Αγοραστό, λίγο πριν τον δεύτερο γύρο των περιφερειακών εκλογών. Ο εκλεκτός του Μαξίμου επιστράτευσε ως ύστατο όπλο απέναντι στη σφοδρή κριτική που δέχεται για την ανεπάρκειά του στη διαχείριση της κακοκαιρίας και την πρόληψη των καταστροφικών πλημμυρών το γνωστό και δοκιμασμένο αφήγημα «φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ».

Τι κι αν είναι περιφερειάρχης Θεσσαλίας τα τελευταία 12 χρόνια; Τι και αν η ΝΔ, το κόμμα από το οποίο προέρχεται και τον στηρίζει, είναι κυβέρνηση τα τελευταία περισσότερα από 4 χρόνια; Μιλώντας στο Mega, ο Κώστας Αγοραστός «θυμήθηκε» σήμερα να καταγγείλει ότι το μακρινό 2018 η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, εκχωρώντας την αρμοδιότητα του καθαρισμού ρεμάτων στις περιφέρειες, δεν είχε – όπως ισχυρίστηκε – δώσει και τους κατάλληλους πόρους.

«Το 2018 όταν μας εκχώρησαν την αρμοδιότητα του καθαρισμού των ρεμάτων και των ποταμών η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, δεν μας είχε δώσει τους ανάλογους ανθρώπινους και χρηματικούς πόρους. Τότε πήγα στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και κατέθεσα ότι χρειάζομαι ανάλογους πόρους για αυτή τη δουλειά», είπε. 

Από εκεί και πέρα, περιέγραψε μια ιδανική εικόνα για την επόμενη ημέρα των πλημμυρών στη Θεσσαλία, υποστηρίζοντας πως έχουν ξεκινήσει «με συνεχείς και εντατικούς ρυθμούς» τα έργα ανασυγκρότησης.

Στην κριτική ότι ήταν εξαφανισμένος κατά τη διάρκεια των καταστροφικών πλημμυρών, ο Κ. Αγοραστός επικαλέστηκε τηλεοπτικά συνεργεία για να υποστηρίξει ότι ήταν παρών στους νομούς που επλήγησαν με μηχανήματα της περιφέρειας.

Τέλος, επέμεινε ότι είχαν ολοκληρωθεί όλα τα απαραίτητα έργα στη Θεσσαλία, όπως καθαρισμός ρεμάτων, ποταμών και συντήρησης αναχωμάτων, αλλά δεν άντεξαν επειδή «ήταν πρωτόγνωρο το φαινόμενο».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί