Κρήτη: Βρήκαν μηχάνημα έργου που είχε κλαπεί – Δικογραφία σε βάρος έξι ατόμων

Στην εξιχνίαση υπόθεσης κλοπής μηχανήματος έργων δημόσιας χρήσης, που διαπράχθηκε πριν ένα μήνα σε περιοχή του Δήμου Καντάνου Σελίνου προχώρησε η αστυνομία.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος έξι ατόμων (πέντε ανδρών και μίας γυναίκας), ένας εκ των οποίων συνελήφθη για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων. 

Η ανακοίνωση της αστυνομίας:

Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής μηχανήματος έργων δημόσιας χρήσης, που διαπράχθηκε σε περιοχή του Δήμου Καντάνου Σελίνου. Για την υπόθεση αυτή σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος έξι (6) ημεδαπών (5 άντρες και γυναίκα). Επιπλέον ένας εκ των ημεδαπών συνελήφθη κατηγορούμενος για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων. 

Ειδικότερα, την 11.09.2023 άγνωστοι δράστες αφαίρεσαν από περιοχή του Δήμου Καντάνου- Σελίνου μηχάνημα έργων (φορτωτή – εκσκαφέα) ιδιοκτησίας παραπάνω Δήμου.

Από την εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα και προανάκριση καθώς και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων σε συνεργασία με το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης και το Αστυνομικό Τμήμα Καντάνου – Σελίνου, προέκυψε ότι οι έξι ημεδαποί εμπλέκονται στην κλοπή του εν λόγω μηχανήματος, το οποίο μεταφέρθηκε με φορτηγό αυτοκίνητο σε περιοχή του Δήμου Αγίου Νικολάου Λασιθίου όπου και ανευρέθη επιμελώς κρυμμένο εντός ελαιώνα.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία ενός εκ των ημεδαπών σε περιοχή του Δήμου Αγίου Νικολάου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πιστόλι, κυνηγετικό όπλο και φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων.

Εν λόγω μηχάνημα κατασχέθηκε και θα αποδοθεί σε νόμιμο εκπρόσωπο του Δήμου Καντάνου – Σελίνου.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Χανίων.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί