SOS από φιλοζωικά σωματεία: Έκκληση για τη διάσωση παγιδευμένων ζώων στο κτίριο του Ευαγγελισμού

Έκκληση για ζώα που φέρονται να έχουν παγιδευτεί στο κτίριο του Ευαγγελισμού από την ημέρα της εκκένωσης του κτιρίου, απευθύνουν με κοινή ανακοίνωσή τους φιλοζωικά σωματεία του Ηρακλείου.

Στην επιστολή τους ζητούν την συνεργασία των Πρυτανικών και Αστυνομικών αρχών, με εθελοντές μέλη των σωματείων, για τη διάσωση ζώων που φαίνεται να έχουν παγιδευτεί στο εσωτερικό του κτιρίου, τονίζοντας ότι “ο χρόνος που περνά είναι εξαιρετικά κρίσιμος καθώς ακόμη και μια ημέρα ακόμη αν παραμείνουν τα ζώα χωρίς πρόσβαση σε νερό, θα χάσουν τη ζωή τους, με άδικο τρόπο, ενώ προφανώς θα θεωρηθεί κακοποίηση θανάτωση ζώου η οποία βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας προβλέπει βαριές κυρώσεις“.

Να υπενθυμίσουμε ότι άρον άρον σήμερα έσπευσαν να στείλουν συνεργεία για να σφραγίσουν με τσιμέντο τα παράθυρα του κτιρίου, το οποίο μάλιστα έχει κηρυχθεί ιστορικό διατηρητέο μνημείο.

Δείτε: Έσπευσαν να σφραγίσουν με τσιμέντο τα παράθυρα του Ευαγγελισμού (Φωτο)

Η ανακοίνωση των σωματείων

Εκ μέρους των Φιλοζωικών Σωματείων και του συνόλου των φιλόζωων πολιτών του Ηρακλείου, απευθύνουμε έκκληση για την συνεργασία των Πρυτανικών και Αστυνομικών αρχών, με εθελοντές μέλη των Σωματείων μας, για τη διάσωση ζώων που φαίνεται να έχουν παγιδευτεί στο εσωτερικό του κτιρίου του Ευαγγελισμού από το Σάββατο 30/9/2023, οπότε εξελίχθηκε η επιχείρηση εκκένωσης του κτιρίου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν περιέλθει σε γνώση μας αναζητούνται αδέσποτες γάτες οι οποίες διαβιούσαν εντός του κτιρίου και περιθάλπονταν από τους φοιτητές. Αρκετές από τις αγνοούμενες γάτες θεωρείται ότι έχουν παγιδευτεί εντός του κτιρίου, χωρίς καμία πρόσβαση σε τροφή και φαγητό καθώς εξωτερικές πόρτες και παράθυρα έχουν σφραγιστεί.

Οφείλουμε να εξάρουμε την έως τώρα συνεργασία καθώς τα ζώα που εντοπίστηκαν στη διάρκεια της επιχείρησης παραδόθηκαν από τους αστυνομικούς σε εθελοντές που έσπευσαν κατόπιν εκκλήσεων να τα παραλάβουν για να μην βρεθούν στο δρόμο αβοήθητα.  Επίσης την Κυριακή επετράπη η πρόσβαση σε εθελοντές στο πίσω μέρος του κτηρίου όπου τοποθετήθηκε τροφή και νερό και εντοπίστηκε ένα ακόμη ζωάκι το οποίο εντοπίστηκε και παρελήφθη από εθελοντές.
Επειδή τα υπόλοιπα ζώα δεν έχουν δώσει σημάδια ζωής θεωρείται ότι έχουν εγκλωβιστεί εντός του κτιρίου και δεν έχουν δυνατότητες εξόδου καθώς πιθανότατα και οι ενδιάμεσες πόρτες έχουν σφραγιστεί.

Επειδή και εμείς και εσείς γνωρίζουμε ότι η προστασία της ζωής κάθε συναισθανόμενου πλάσματος αποτελεί υποχρέωση όλων μας, παρακαλούμε θερμά, να επιτραπεί η είσοδος στο κτήριο εξειδικευμένης ομάδας για τη διάσωση ζώων, η οποία συγκροτείται από μέλη των σωματείων μας. Με παγίδες και απόχες για τον εντοπισμό και την ασφαλή απομάκρυνση των ζώων από το χώρο. Ακόμη να επιτραπεί η τοποθέτηση παγίδων στο πίσω μέρος του κτηρίου σε περίπτωση που κάποιο εξέλθει από το μοναδικό σημείο πρόσβαση που υπάρχει στην πίσω πλευρά του κτηρίου.

Ο χρόνος που περνά είναι εξαιρετικά κρίσιμος καθώς ακόμη και μια ημέρα ακόμη αν παραμείνουν χωρίς πρόσβαση σε νερό, θα χάσουν τη ζωή τους, με άδικο τρόπο, ενώ προφανώς θα θεωρηθεί κακοποίηση – θανάτωση ζώου η οποία βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας προβλέπει βαριές κυρώσεις.

Παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειες σας.

Φιλοζωικά Σωματεία Ηρακλείου:

-Φιλοζωική Ομάδα Σείριος Ηρακλείου / Εκπρόσωπος: Ε. Κοκάλη
-Ζωφόρος, Μέλος ΠΦΠΟ  Εκπρόσωπος: Μ. Χουστουλάκη
-Κίνηση πολιτών για τη διάσωση των μικρών μας φίλων της περιοχής Γουβών
(Gouves Animal Shelter) Εκπρόσωπος: Ν. Μανωλάκη
-ΑΜΚΕ «Οι καλύτεροι μας φίλοι» Εκπρόσωπος: Γιώργος Ορφανίδης

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί