Η Ν.Ε. Ηρακλείου της Λαϊκής Ενότητας – ΑΑ για τις αυτοδιοικητικές εκλογές

Η Ν.Ε. Ηρακλείου της Λαϊκής Ενότητας – ΑΑ για τις αυτοδιοικητικές εκλογές

Οι αυτοδιοικητικές εκλογές της ερχόμενης Κυριακής διεξάγονται σε πολύ δύσκολες για το λαό συνθήκες στο πλαίσιο επιβολής στη χώρα μας των σκληρών νεοφιλελεύθερων μνημονιακών πολιτικών που εφαρμόζονται  από όλες τις μνημονιακές κυβερνήσεις μέχρι σήμερα, υλοποιώντας τις αποφάσεις της ευρωπαϊκής και διεθνούς επιτροπείας. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη προωθεί εντατικά την εφαρμογή του νεοφιλελεύθερου αντιλαϊκού προγράμματός της με αποκορύφωμα την ψήφιση του νέου αντεργατικού νόμου. Δεν πήρε μέτρα αναβάθμισης της πολιτικής προστασίας για την πρόληψη και αντιμετώπιση πυρκαγιών, πλημμυρών και ακραίων φυσικών φαινόμενων. Αδιαφορεί για την εντεινόμενη ακρίβεια κυρίως στα τρόφιμα, καύσιμα και ενοίκια, που οδηγεί σε επέκταση της φτώχιας.

Η Αυτοδιοίκηση, ένας θεσμός που επηρεάζει τη ζωή και την καθημερινότητα των πολιτών, αποτελεί και αυτή θύμα των μνημονιακών πολιτικών οι όποιες προβλέπεται  να συνεχιστούν μέχρι  το 2060! 

Ο δραστικός περιορισμός των οικονομικών πόρων της, η εκχώρηση κοινωνικών υπηρεσιών της σε ιδιωτικά συμφέροντα, η αφαίρεση αρμοδιοτήτων από τα Συμβούλια και η μεταφορά τους σε κλειστές επιτροπές χωρίς λαϊκό έλεγχο, η θεσμοθέτηση του αντιδημοκρατικού εκλογικού συστήματος με τους Περιφερειάρχες και Δήμαρχους απόλυτους κυρίαρχους με 43% των ψήφων, που θα τους αρκεί για να εκλεγούν από τον πρώτο γύρο, και ορίου 3% για εκπροσώπηση ενός συνδυασμού στα Συμβούλια, με στόχο τον αποκλεισμό κάθε εναλλακτικής, κινηματικής, αριστερής φωνής από τα Συμβούλια, αποτελούν τα μεγάλα πλήγματα που δέχτηκε η Αυτοδιοίκηση από την Κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Η τωρινή κυβέρνηση Μητσοτάκη με νέο νομοσχέδιο καταργεί εκατοντάδες ΝΠΔΔ των Δήμων και κάνει τη λειτουργία της Αυτοδιοίκησης πιο συγκεντρωτική και αντιδημοκρατική, μετατρέποντας την σε τοπική αρχή διαχείρισης και εφαρμογής των πολιτικών των Βρυξελών και της κεντρικής κυβέρνησης.

Η ΛΑΕ ΑΑ έγκαιρα πήρε πρωτοβουλίες σε εθνικό επίπεδο αλλά και στο Νομό Ηρακλείου, για να επιτευχθεί συνεργασία των δυνάμεων της αγωνιστικής αριστεράς, συλλογικοτήτων, κινήσεων πολιτών, πρωτοβουλιών κατοίκων και ανένταχτων αγωνιστών/στριών, χωρίς αποκλεισμούς προκειμένου να αντιμετωπισθεί  ο  μετεκλογικός αρνητικός πολιτικός συσχετισμός με μεγάλη άνοδο των συντηρητικών και ακροδεξιών δυνάμεων, η συντελούμενη οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική καταστροφή του τόπου μας. Για να ξεπεραστεί το αντιδημοκρατικό όριο του 3%, ώστε να εκφράζονται στα συμβούλια οι κοινωνικοί αγώνες και οι διεκδικήσεις του λαού.

Δυστυχώς στο Νομό Ηρακλείου σε αντίθεση με άλλες περιοχές της χώρας δεν επιτεύχθηκε η αναγκαία συνεργασία των αριστερών αγωνιστικών ριζοσπαστικών δυνάμεων, με μερίδιο ευθύνης της κάθε μιας από αυτές.

Σε αυτό το πλαίσιο η Ν.Ε. Ηρακλείου της ΛΑ.Ε.-ΑΑ καλεί τα μέλη και τους φίλοι της να κρίνουν τι θα ψηφίσουν με βάση αγωνιστικά, ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ και ΠΟΛΙΤΙΚΑ κριτήρια, καταψηφίζοντας τις παρατάξεις που στηρίζονται από τις νεοφιλελεύθερες μνημονιακές πολιτικές δυνάμεις και κόμματα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί