Εμπρησμό δείχνουν τα πρώτα στοιχεία πίσω από τη μεγάλη πυρκαγιά στη Μεσαρά

Το ενδεχόμενο του εμπρησμού στην μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή της Μεσαράς ερευνούν οι ανακριτικοί υπάλληλοι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Όπως ανέφεραν αρμόδιες πηγές στην ΕΡΤ, η φωτιά εκδηλώθηκε σε δύο διαφορετικές εστίες, σε απόσταση η μία από την άλλη, ενώ ύποπτη είναι και η ώρα εκδήλωσης, λίγο πριν από τις 8 το βράδυ, όταν έπνεαν ισχυροί άνεμοι στην περιοχή που ταχύτατα οδήγησαν στην εξάπλωσή της.

Δείτε:

Μεγάλη φωτιά απειλεί τον αρχαιολογικό χώρο της Γόρτυνας (Βίντεο)

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στη Γόρτυνα – Σε ύφεση η φωτιά – Βίντεο με τις δραματικές ώρες τη νύχτα

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που έχει συλλέξει η Πυροσβεστική, η μία εστία ήταν κοντά στον Προφήτη Ηλία, μέσα σε ποτάμι, περίπου ένα χιλιόμετρο από τον Αρχαιολογικό χώρο της Γόρτυνας, ενώ η άλλη 300 μέτρα νοτιότερα και πλησιέστερα στις αρχαιότητες.

Η έρευνα από το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής είναι σε πλήρη εξέλιξη προκειμένου να αποσαφηνιστούν οι ακριβείς συνθήκες εκδήλωσης της πυρκαγιάς που, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, έκαψε κυρίως χορτολιβαδική έκταση με χαμηλή βλάστηση και προκάλεσε μικρής κλίμακας ζημιές σε καλλιεργήσιμη με ελιές, χωρίς ακόμη να υπάρχει ακριβής απολογισμός.

Η φωτιά, όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Ηρακλείου ο περιφερειακός διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης, Γιώργος Τσικαλάς, οριοθετήθηκε μεσονύχτιες ώρες, ωστόσο, με το ξημέρωμα της Τρίτης τις επίγειες δυνάμεις συνέδραμε από αέρος ελικόπτερο με ρίψεις νερού, προκειμένου να μην υπάρχουν ενεργές εστίες, οι οποίες θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε αναζωπυρώσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας, λόγω των ισχυρών ανέμων. Στην μεγάλη επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε ανάμεσα στον αρχαιολογικό χώρο της Γόρτυνας και τον Αμπελούζο, σκορπώντας ανησυχία σε αρχές και κατοίκους, συμμετείχαν αυτοδιοίκηση, φορείς και πολίτες.

Στο σημείο παραμένουν μέχρι αυτή την ώρα 15 οχήματα και 40 πυροσβέστες.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί