Ντροπή: Ο φιλοναζιστής – αντισημίτης Σπύρος Χατζάρας (άλλοτε δημοσιογράφος στην ΕΡΤ) στο ψηφοδέλτιο Σγουρού!

Με μια ανακοίνωση μνημείο στρουθοκαμηλισμού ο υποψήφιος περιφερειάρχης καλύπτει εμμέσως τον Χατζάρα και τον διατηρεί στα ψηφοδέλτιά του • Καταδικάζει, αλλά… μέχρι εκεί το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ.

Κάτι παραπάνω από 200 λέξεις χρειάστηκε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής για να μην απαντήσει στην σφοδρή κριτική που δέχεται τις τελευταίες ώρες για τη συμπερίληψη του Γιώργου Χατζάρα στο ψηφοδέλτιό του, ο οποίος εκφράζει συστηματικά ρατσιστικές, ομοφοβικές, αντισημιτικές και ναζιστικές απόψεις.

Ο Γιάννης Σγουρός το μόνο που βρήκε να δηλώσει, απαντώντας στον Γιώργο Ιωακειμίδη, είναι ότι… ανασύρθηκαν από τα άδυτα του διαδικτύου αναρτήσεις που έχουν γίνει πριν από πολλά χρόνια, τις οποίες χαρακτηρίζει «απόλυτα καταδικαστέες».

Εμμέσως πλην σαφώς ο υποψήφιος περιφερειάρχης, που έχει τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ., επιλέγει να πετάξει τη μπάλα στην εξέδρα, κλείνοντας τα μάτια στις προκλητικές αναρτήσεις του εν λόγω υποψηφίου ακόμη και σήμερα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και εξακολουθώντας να τον κρατάει στα ψηφοδέλτια του συνδυασμού του.

Στην ανακοίνωσή του ο κ. Σγουρός ισχυρίστηκε ότι «με τη χθεσινή μας ανακοίνωση αποκαλύψαμε με συγκεκριμένα στοιχεία ότι η κυβέρνηση και ο κ. Χαρδαλιάς είναι ηθικά και πολιτικά έκθετοι, διότι εδώ και 3 χρόνια δεν έχουν συγκροτήσει την Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου για τα κατεπείγοντα έργα πολιτικής προστασίας που πρέπει να γίνουν κατά προτεραιότητα στην Αττική και στην χώρα ολόκληρη, σύμφωνα με τον Ν. 4662/2020 (άρθρο 42). Αναδείξαμε πόσο επικίνδυνη μπορεί να είναι η πολιτική όταν τα λόγια απέχουν από τα έργα και ότι οι καταστροφικές επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης γιγαντώνονται όταν συναντούν την κρατική ανικανότητα, όπως ζήσαμε άλλωστε πολύ πρόσφατα με τον πλέον δραματικό τρόπο».

Καταλήγοντας αναφέρει ότι «για εμάς αντίπαλός μας δεν είναι προοδευτικοί υποψήφιοι αλλά η συντήρηση και τα προβλήματα των πολιτών και μόνον αυτά για τα οποία δεν νοιάζεται ούτε η κυβέρνηση ούτε ο κ. Χαρδαλιάς».

Καταδικάζει με «ναι μεν αλλά» η Χαριλάου Τρικούπη

«Είναι αυτονόητο ότι οι ρατσιστικές και μισαλλόδοξες απόψεις του κ. Χατζάρα, δεν απηχούν τις θέσεις και τις αξίες της παράταξής μας και είναι απολύτως καταδικαστέες» σχολιάζει από την πλευρά του ο Θανάσης Γκλαβίνας, χωρίς, όμως να διευκρινίζει εάν η Χαριλάου Τρικούπη αποσύρει τη στήριξή της προς τον Γιάννη Σγουρό ή εάν ζητά την απομάκρυνση του εν λόγω υποψηφίου από τα ψηφοδέλτια.

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ περιορίστηκε στο να δηλώσει «ο κ. Χατζάρας άλλωστε δεν είναι μέλος και ουδεμία πολιτική σχέση έχει με το ΠΑΣΟΚ».

Ιωακειμίδης στην επίθεση 

Από την πλευρά του ο υποψήφιος περιφερειάρχης Γιώργος Ιωακειμίδης επανήλθε ασκώντας ασφυκτική πίεση προς την πλευρά του Γιάννη Σγουρού, αλλά και του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝ.ΑΛΛ. Ο κ. Ιωακειμίδης επανήλθε σήμερα ζητώντας από το ΠΑΣΟΚ να αποσύρει τη στήριξή του στον Γιάννη Σγουρό αν δεν διαγράψει τον φιλοναζιστή Χατζάρα.

Διαγραφή ζητάει και ο ΣΥΡΙΖΑ

Θέση στην αντιπαράθεση παίρνει και η Κουμουνδούρου σχολιάζοντας ότι «το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και ο πρόεδρός του καλούνται να πάρουν άμεσα θέση για τον φιλοναζιστή αντισημίτη Σπύρο Χατζάρα, που ο Γιάννης Σγουρός, ο υποψήφιος τον οποίο στηρίζουν για περιφερειάρχη Αττικής, έχει εντάξει στα ψηφοδέλτιά του».

Στην ανακοίνωσή του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «σίγουρα δεν αποτελεί προοδευτική επιλογή να συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο του κ. Σγουρού ένας άνθρωπος που επιδοκιμάζει δημόσια την εκτέλεση των 200 πατριωτών στην Καισαριανή το 1944 ή αναφέρεται στη Συμφωνία των Πρεσπών ως ‘προδοσία’» και προσθέτει «ο κ. Σγουρός οφείλει να αποσύρει άμεσα τον συγκεκριμένο υποψήφιο από τα ψηφοδέλτιά του. Διαφορετικά, ο κ. Ανδρουλάκης θα πρέπει να αποσύρει την υποστήριξή του στο Γιάννη Σγουρό».

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί