«12 μήνες με έναν υφυπουργό με υπέρμετρο ζήλο να εξυπηρετήσει κομματικά συμφέροντα και χορηγούς του κόμματός του»

«Δώδεκα μήνες με εναν υφυπουργό που κατα την διάρκεια της υγειονομικής κρίσης άφησε στην τύχη τους σωματεία, ενώσεις και ομοσπονδίες»

Νέα πυρά κατά του Λευτέρη Αυγενάκη από τον τομεάρχη Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Μπουρνού, κατηγορώντας τον για εξυπηρέρητηση κομματικών συμφερόντων.

Ο βουλευτής Λέσβου επιτέθηκε για μία ακόμη φορά στον υφυπουργό Αθλητισμού, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι «κατάφερε να χωρίσει την Ελλάδα στα δύο με αφορμή το ποδόσφαιρο» με τους χειρισμούς του στην υπόθεση της ΕΕΑ, ενώ τον κατηγορεί για προσπάθεια ελέγχου των οργάνων διοίκησης στις αθλητικές ομοσπονδίες. 

Αναλυτικά η δήλωσή του: 

Ένας χρόνος διακυβέρνησης ήταν αρκετός για την ΝΔ να αφήσει το στίγμα της κατεδάφισης και στον αθλητισμό.

Δώδεκα μήνες γεμάτοι αυταρχισμό, φωτογραφικές τροπολογίες – ντροπή, καθυστερήσεις, λάθη, αποκλεισμούς , μεθοδεύσεις, εξυπηρετήσεις ημετέρων αλλά και μπόλικες επικοινωνιακές ανοησίες.

Δώδεκα μήνες με έναν υφυπουργό αθλητισμού, που όταν δεν τον αφήνουν στον πάγκο όταν η μπάλα καίει, επιδεικνύει, από τη μια, πρωτοφανή άγνοια για την λειτουργία και την πραγματικότητα του αθλητισμού και, από την άλλη, υπέρμετρο ζήλο να εξυπηρετήσει κομματικά συμφέροντα και χορηγούς του κόμματός του.

Δώδεκα μήνες με έναν υφυπουργό που βιάστηκε να «ξηλώσει» όλες τις διατάξεις του ν.4603/2019, που αποτελούσαν εγγύηση για αντιπροσωπευτικότερες εκπροσωπήσεις στην διοίκηση του Αθλητισμού, την ανανέωση και ανάδειξη νέων στελέχών ενώ ταυτόχρονα επεδίωξε να περάσει, με παταγώδη, τελικά, απότυχία μετά την ένσταση αντισυνταγματικότητας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, αντισυνταγματικές διατάξεις στο ίδιο νομοσχέδιο, βάλλοντας ευθέως κατά συγκριμένων προσώπων και των συνταγματικών τους δικαιωμάτων.

Δώδεκα μήνες με έναν υφυπουργό που χαμένος στα γρανάζια του «επιτελικού κράτους» που έστηνε η κυβέρνηση του κι ενώ όλα ήταν έτοιμα από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, καθυστέρησε τόσο όσο χρειαζόταν για να αρθεί η πιστοποίηση του Εργαστηρίου Ελέγχου Ντόπινγκ του ΟΑΚΑ από τον Παγκόσμιο Οργανισμό για την Καταπολέμηση του Ντόπινγκ.

Δώδεκα μήνες με εναν υφυπουργό που με τους αδέξιους όσο και ύποπτους χειρισμούς του στην υπόθεση της Επαγγελματικής Επιτροπής Αθλητισμού και την τροπολογία – ντροπή που έφερε η κυβερνησή του, απόντος του ιδίου από την Βουλή, κατάφερε να χωρίσει την Ελλάδα στα δύο με αφορμή το ποδόσφαιρο.

Δώδεκα μήνες με εναν υφυπουργό που καθυστερεί συστηματικά την καταβολή των δόσεων των τακτικών επιχορηγήσεων στις Αθλητικές Ομοσπονδίες δημιουργώντας τεράστια προβλήματα στην λειτουργία τους, τον προγραμματισμό τους αλλά και την προσπάθεια των αθλητών και προπονητών των εθνικών ομάδων για άρτια προετοιμασία και διακρίσεις.

Δώδεκα μήνες με εναν υφυπουργό που κατα την διάρκεια της υγειονομικής κρίσης άφησε στην τύχη τους σωματεία, ενώσεις και ομοσπονδίες.

Δώδεκα μήνες με έναν υφυπουργό, που λίγο πριν τις αρχαιρεσίες στους Εθνικούς Αθλητικούς Φορείς, φέρνει φωτογραφικές κι επικίνδυνες για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό τροπολογίες στη Βουλή που αίρουν κωλύματα εκλογιμότητας παραδίδοντας τα αθλητικά σωματεία σε εμπόρους και ιδιοκτήτες πρακτορείων που παρέχουν στοίχημα, δημιουργώντας ενα σκοτεινό τοπίο διαπλοκής και αδιαφάνειας. Κι όλα αυτά ενώ έχει εξαγγείλει νέο αθλητικό νόμο που θα καθορίζει πως θα γίνουν οι εκλογές σε τρείς μήνες, εκτελώντας απροκάλυπτα το σχέδιο καθολικού έλεγχου απο τη ΝΔ των οργάνων διοίκησης του Αθλητισμού.

Δωδεκα μήνες ήταν αρκετοί για να πέσουν οι μάσκες.
Δώδεκα μήνες χαμένοι για τον αθλητισμό.

Η ανακοίνωση που είχε προηγηθεί από τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη ανέφερε αναλυτικά:

«Ένα χρόνο πριν οι πολίτες μας εμπιστεύθηκαν με την ψήφο τους και μας έδωσαν καθαρή εντολή πολιτικής αλλαγής και διακυβέρνησης της χώρας.

Η εκλογική νίκη της 7ης Ιουλίου 2019 ήταν το αποτέλεσμα τεσσάρων χρόνων σκληρής δουλειάς, επίπονης προσπάθειας, γόνιμων δημόσιων συζητήσεων και συνεχών επισκέψεων και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές της χώρας μας.

Με αρχηγό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ως Γραμματέας της ΝΔ, μια τιμητική θέση που μου εμπιστεύθηκε ο Πρόεδρος μας, με την κομματική μας βάση ενεργή όσο ποτέ, δουλέψαμε όλοι μαζί και πετύχαμε την πολιτική ανατροπή.

Καταφέραμε να ενώσουμε τους Έλληνες και να πετύχουμε νίκες στις Ευρωεκλογές, στις Αυτοδιοικητικές εκλογές και στις Εθνικές εκλογές.

Ένα χρόνο μετά, η χώρα άλλαξε!

Έχουμε αυτοπεποίθηση, είμαστε υπερήφανοι και από «μαύρο πρόβατο» της Ευρώπης, καταφέραμε μέσα σε λίγους μήνες να αποτελούμε παράδειγμα προς μίμηση.

Διαχειριστήκαμε με επιτυχία μεγάλες προκλήσεις και πρωτόγνωρες καταστάσεις. Και βγαίνουμε ακόμη πιο δυνατοί και πιο σίγουροι για το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας!

Σήμερα, η χώρα βρίσκει και πάλι την θεσμική της ομαλότητα και το κράτος λειτουργεί αποτελεσματικά.

Το κύρος και η αξιοπιστία της έχουν αποκατασταθεί.

Η Ελλάδα προσελκύει το επενδυτικό ενδιαφέρον.

Η χώρα μας απέκτησε ισχυρή διπλωματική φωνή.

Ένα χρόνο στον αθλητισμό, με εντολή του Πρωθυπουργού, πετύχαμε σημαντικές μεταρρυθμίσεις, μεταρρυθμίσεις που θεραπεύουν χρόνιες παθογένειες, ανατρέπουν κατεστημένα πολλών ετών και νοοτροπίες από το χθες που κρατούσαν δέσμια την αθλητική οικογένεια.

Δημιουργήσαμε το «Μητρώο Αθλητικών Σωματείων». Η εγγραφή στην πλατφόρμα συνδέεται και με την απευθείας χρηματοδότησή τους, στο πλαίσιο των μέτρων στήριξης από την Πολιτεία και τη διεξαγωγή εκλογών στις αθλητικές ομοσπονδίες της χώρας.

Αναπτύξαμε το πρόγραμμα αξιολόγησης Ομοσπονδιών «ΧΙΛΩΝ», βασισμένο σε απολύτως μετρήσιμους δείκτες, βάσει του οποίου κατανέμεται η κρατική επιχορήγηση.

Λειτουργεί η πλατφόρμα «ΠΕΛΟΠΑΣ» σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ, μέσω της οποίας γίνεται για πρώτη φορά πλήρης καταγραφή όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων της χώρας μας.

Και συνεχίζουμε με στρατηγική και ξεκάθαρο προσανατολισμό, για τους πολλούς και όχι για τους λίγους, τη διαφάνεια και τη νοικοκυροσύνη στον αθλητισμό.

Προχωρούμε στην κατασκευή του Παραολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και τον Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου, την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή και τους Παραολυμπιονίκες μας.

Συστήσαμε επιτροπή Ολυμπισμού και Αθλητισμού, με το πρόγραμμα «Ζήσε Αθλητικά», με σκοπό την προώθηση του Αθλητικού Ιδεώδους και του Ολυμπισμού στη νέα γενιά και την κοινωνία, μέσα από καινοτόμες δράσεις με την αξιοποίηση κορυφαίων Ολυμπιονικών και αθλητών.

Υλοποιήσαμε την αξιοποίηση του Κλειστού Ολυμπιακού Ακινήτου Άνω Λιοσίων με την ΚΑΕ ΑΕΚ και οκτώ Ομοσπονδίες Μαχητικών αθλημάτων, την πρώτη αξιοποίηση ολυμπιακού ακινήτου από το 2004. Δρομολογούνται οι αξιοποιήσεις και άλλων Ολυμπιακών εγκαταστάσεων, σε Άγιο Κοσμά με τη Lamda Development, Ολυμπιακό Χωριό, Παιανία και Κορυδαλλός-Σχιστό.

Βρισκόμαστε σε διαρκείς επαφές με τους ομολόγους μου από την Ευρώπη.

Διοργανώνουμε τη 16η Υπουργική Σύνοδος Συμβουλίου της Ευρώπης στην Αθήνα στις 5 Νοεμβρίου με τη συμμετοχή περισσοτέρων από 47 χωρών.

Φιλοξενούμε τη 10η Συνάντηση του Δικτύου των Εθνικών Πλατφορμών της σύμβασης Μacolin, γνωστό και ως «Group of Copenhagen», τον Σεπτέμβριο με τη συμμετοχή περίπου 25 χωρών.

Το εθνικό εργαστήριο αντιντόπινγκ μεταφέρθηκε στο σημαντικότερο ερευνητικό κέντρο της xώρας «ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος», έτσι ώστε άμεσα να επανακτήσει τη διαπίστευση από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Αντι-ντόπινγκ (WADA). Παράλληλα, αναβαθμίζουμε το ΕΣΚΑΝ σε Οργανισμό (ΕΟΚΑΝ), κάτι που έπρεπε να έχει γίνει από χρόνια.

Πραγματοποιήσαμε ένα αποφασιστικό βήμα με το ν. 4639/2019 “Κύρωση της Σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης σχετικά με τη χειραγώγηση των αθλητικών αγώνων” και την ένταξη της Ελλάδας ως μέλους στο Δίκτυο Εθνικών Πλατφορμών.

Εισαγάγαμε φορολογικά κίνητρα, όπως η μείωση των συντελεστών φορολόγησης των μετεγγραφών (από 55% που ίσχυε) των επαγγελματιών αθλητών και φοροαπαλλαγές των δωρεών και χορηγιών προς τα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία.

Στο ΟΑΚΑ οι εργασίες συντήρησης είναι εντατικές. Αξιοποιούμε τις εγκαταστάσεις (tennis hub) προς όφελος της αθλητικής οικογένειας, όπου οι εργασίες ανακατασκευής έχουν ήδη ξεκινήσει.

Υλοποιούμε εργασίες συντήρησης και ενεργειακής αναβάθμισης των αθλητικών μας υποδομών, σχεδόν σε όλη τη χώρα.

Καταθέσαμε στην UEFA φάκελο υποψηφιότητας για τον τελικό του Conference League 2022 ή 2023 στο Παγκρήτιο Στάδιο στο Ηράκλειο. Ο φάκελος υποψηφιότητας είναι πληρέστατος με μηδενικό κόστος.

Αντιμετωπίσαμε την πανδημία με σχέδιο και αποφασιστικότητα, προστατέψαμε την αθλητική οικογένεια της χώρας και το φίλαθλο κοινό και πετύχαμε την ασφαλή επανεκκίνηση της αθλητικής δραστηριότητας. Λάβαμε, πολύ νωρίς, σειρά μέτρων (άμεσα και έμμεσα) για τη στήριξη της αθλητικής οικογένειας και του ερασιτεχνικού αθλητισμού με αποκορύφωμα την εξασφάλισης 12 εκ. ευρώ για τη στήριξη των αθλητικών σωματείων απευθείας από την Πολιτεία». 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί