Δ. Αυγέρη: Ο Μαρινάκης κάλυψε πλήρως τον Γεωργιάδη για τις «ειδικές σχέσεις» με την Huawei

«Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μετατρέπει την υπόθεση προνομιακής αντιμετώπισης μιας ξένης εταιρείας, από θέμα Γεωργιάδη σε ζήτημα που βαραίνει συνολικά την κυβέρνηση και τον κ. Μητσοτάκη», τονίζει η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Δώρα Αυγέρη αναφορικά με την υπόθεση διαφθοράς και δωροδοκίας από την Huawei, που αποκάλυψαν οι New York Times.

Η Δώρα Αυγέρη επισημαίνοντας ότι ο Π. Μαρινάκης κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών δεν διέψευσε το ρεπορτάζ των NYT, πρόσθεσε ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κάλυψε πλήρως τον Άδωνι Γεωργιάδη για τις «ειδικές σχέσεις» που φέρεται να είχε με την Huawei «και τα δώρα που φέρεται να λάμβανε από την κινεζική εταιρεία».

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι, όπως επισημαίνει η Δ. Αυγέρη, ενώ το ρεπορτάζ της αμερικανικής εφημερίδας δεν αναφέρεται σε σύμβαση με το Δημόσιο, αλλά σε φερόμενη διαμεσολάβηση του πρώην υπουργού Ανάπτυξηςώστε στη συμφωνία που υπεγράφη μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ το 2020, να μην μπουν απαγορευτικές διατάξεις για τις κινεζικές εταιρείες, ο Π. Μαρινάκης επέλεξε να απαντήσει ότι η Huawei δεν συνήψε καμία σύμβαση με το ελληνικό Δημόσιο.

Υπενθυμίζεται ότι ο Π. Μαρινάκης όταν ρωτήθηκε σχετικά στο press room, τα βρήκε όλα καλά και όλα ωραία. «Έχει απαντήσει ο υπουργός ξεκάθαρα όπως κι εγώ – η εταιρεία δεν έλαβε κανένα έργο από το ελληνικό δημόσιο. Δεν υπάρχει κάποια σοβαρότητα στο συγκεκριμένο θέμα», ήταν η απάντησή του.

Στη συνέχεια, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ αναφέρθηκε και στην «άγνοια» που δήλωσε ο Παύλος Μαρινάκης για την φορολογική υπόθεση Βελόπουλου και τη φερόμενη προνομιακή μεταχείρισή του από την εφορία, η οποία είχε ως αποτέλεσμα ζημία του Δημοσίου πάνω από 150.000 ευρώ.

Ο κ. Μαρινάκης παρά το γεγονός ότι είπε ότι «δεν έχει ενημερωθεί» σχετικά, «έσπευσε, παρ’ όλα αυτά, να μιλήσει για “θεωρία συνωμοσίας”» σημειώνει η Δ. Αυγέρη και τονίζει:

«Αναμένουμε από τον κ. Μαρινάκη να ενημερωθεί, για να γίνουμε σοφότεροι σχετικά με τους λόγους της στήριξης που παρείχε το ακροδεξιό κόμμα Βελόπουλου στην κυβέρνηση, ώστε να πραγματοποιηθεί το κοινοβουλευτικό πραξικόπημα αλλαγής της σύνθεσης της ΑΔΑΕ πριν από λίγες ημέρες».

Αναλυτικά η δήλωση της Δώρας Αυγέρη:

«Χωρίς ουσιαστικά να διαψεύσει το ρεπορτάζ των “New York Times”, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κάλυψε πλήρως τον Άδωνι Γεωργιάδη για τις «ειδικές σχέσεις» που φέρεται να είχε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ με την Huawei και τα δώρα που φέρεται να λάμβανε από την κινεζική εταιρεία.

Στην ουσία, δηλαδή, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μετατρέπει την υπόθεση προνομιακής αντιμετώπισης μιας ξένης εταιρείας, από θέμα Γεωργιάδη σε ζήτημα που βαραίνει συνολικά την κυβέρνηση και τον κ. Μητσοτάκη.

Ο κ. Μαρινάκης δήλωσε, επίσης, ότι η Huawei δεν συνήψε καμία σύμβαση με το Δημόσιο. Να του υπενθυμίσουμε ότι το ρεπορτάζ των New York Times δεν αναφέρεται σε σύμβαση με το Δημόσιο, αλλά σε φερόμενη διαμεσολάβηση του πρώην υπουργού Ανάπτυξης, ώστε στη συμφωνία που υπεγράφη μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ το 2020, να μην μπουν απαγορευτικές διατάξεις για τις κινεζικές εταιρείες.

Την ίδια στιγμή, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι «δεν έχει ενημερωθεί» για τη φερόμενη προνομιακή μεταχείριση του Κυριάκου Βελόπουλου από την εφορία, με την ανοχή της κυβέρνησης Μητσοτάκη, που είχε ως αποτέλεσμα ζημία του Δημοσίου πάνω από 150.000 ευρώ. Έσπευσε, παρ’ όλα αυτά, να μιλήσει για “θεωρία συνωμοσίας”.

Αναμένουμε από τον κ. Μαρινάκη να ενημερωθεί, για να γίνουμε σοφότεροι σχετικά με τους λόγους της στήριξης που παρείχε το ακροδεξιό κόμμα Βελόπουλου στην κυβέρνηση, ώστε να πραγματοποιηθεί το κοινοβουλευτικό πραξικόπημα αλλαγής της σύνθεσης της ΑΔΑΕ πριν από λίγες ημέρες».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί