Τώρα θυμήθηκαν να κατασχέσουν τα κινητά λιμενικών που επιχείρησαν στο σημείο της τραγωδίας της Πύλου

Εξελίξεις υπάρχουν τα τελευταία 24ωρα στην υπόθεση του πολύνεκρου ναυαγίου που σημειώθηκε στην Πύλο τον Ιούνιο.

Την Παρασκευή, κατόπιν εντολής του εισαγγελέα του Ναυτοδικείου, κατασχέθηκαν τα κινητά τηλέφωνα του πληρώματος του σκάφους του Λιμενικού, που ήταν παρών στο σημείο της τραγωδίας.

Τα 13 στελέχη του Λιμενικού που την 14η Ιουνίου επέβαιναν στο πλοίο με κωδικό «920» (10 μέλη του πληρώματος και οι 3 άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων) κλήθηκαν την Παρασκευή να μεταβούν στο Λιμεναρχείο Χανίων.

Εκεί τους ζητήθηκε να παραδώσουν τα κινητά τους τηλέφωνα, κατόπιν εντολής εισαγγελέα στο πλαίσιο της εν εξελίξει έρευνας για το ναυάγιο.

Τα κινητά αναμένεται σταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ., προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο το περιεχόμενό τους να ρίξει φως σε όσα διαδραματίστηκαν ανοικτά της Πύλου το μοιραίο βράδυ του ναυαγίου.

Τη στιγμή της βύθισης του αλιευτικού με τους πάνω από 650 μετανάστες στο σημείο βρισκόταν μόνο το σκάφος «920» του Λιμενικού, καθώς από τον θάλαμο επιχειρήσεων είχε δοθεί εντολή στα παραπλέοντα πλοία να αποχωρήσουν.

Ο κυβερνήτης του «920» εν τω μεταξύ κατέθεσε την περασμένη Τετάρτη ως μάρτυρας στην ανακρίτρια Καλαμάτας που ερευνά την υπόθεση. Φέρεται να απέδωσε τη βύθιση του αλιευτικού σε μετατόπιση φορτίου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί