“Αντρικά” και τραμπούκικα…

Του Μιχάλη Τζανάκη

Τις τελευταίες δεκαετίες η ελληνική κοινωνία εξέθρεψε πολλά «εύοσμα» άνθη, τα οποία βέβαια δεν ήταν τίποτα άλλο παρά παραισθησιογόνα οπιούχα που σταδιακά δηλητηρίασαν κάθε υγιή ιστό του κοινωνικού μας ιστού!

Στο φαινόμενο αυτό πρωτοστάτησαν Μ.Μ.Ε. και πολιτική (-οί), καθώς αυτού του είδους τα «άνθη» κοσμούσαν τηλεοπτικά παράθυρα και κομματικά «τοτέμ» σε σημείο που αναδεικνύονταν ως σήμα κατατεθέν αυτών!

Ευπώλητη πάντα ήταν η «μαγκιά» που πουλιόταν σε συσκευασία οικονομική και συμφέρουσα, καθώς κάθε θλιβερή persona που παρίστανε τον «Προστάτη» ποδοσφαιρικών  ή κοινωνικών ομάδων, πολιτικών κομμάτων, μπορούσε εύκολα και γρήγορα να αναρριχηθεί στην κορυφή της κοινωνικοπολιτικής πυραμίδας και να ατενίζει με περισσό θράσος, αλαζονεία, έπαρση και κυρίως χυδαιότητα το πόπολο που τον οδήγησε εκεί.

Ένα πόπολο σταθερά εύπιστο, αφελές, αμνήμον και βέβαια παντελώς απαίδευτο που τα κριτήρια επιλογής του ήταν οπαδού θύρας «21», «13», «7», «4» κλπ.

Κι ύστερα; Ύστερα ήρθαν οι «σφαλιάρες»∙ κυριολεκτικές και μεταφορικές∙ και πολύ τραμπούκικο νταηλίκι και γλίσχρες εκφράσεις, και ατμόσφαιρα χαμαιτυπείου και η αήθεια χωρίς τέλος να παίρνει σβάρνα καλλιτέχνες, πολίτες, πολιτικούς αντιπάλους και πολλούς άλλους; Γιατί; Μα γιατί το «αγόρι» έτσι έμαθε∙ σε μια κοινωνία που είναι «Τίρα-Μόλα», σε ένα πολιτικό περιβάλλον που όλα τα αλέθει στο καλό της τον «μύλο» και χωνεύει κάθε δύσπεπτη «τροφή» δεν είναι καθόλου δύσκολο να ενσωματώσει κοντά σε γραφικούς, ακραίους, διεστραμμένους και μερικούς «νταήδες» παλαιάς κοπής από εκείνες τις ένδοξες μέρες και νύχτες του μετεμφυλιακού σκότους.

Ας «απολαύσουμε» λοιπόν την δράση αυτών, ας συντονιστούμε στις «ζωντανές» συνδέσεις των τηλεοπτικών «σόου» και κυρίως ας τους ψηφίσουν οι ψηφοφόροι την προσεχή Κυριακή, καθώς έχουν «όραμα» και κυρίως «αντρίκια» πειθώ βγαλμένη από τις πιο ανδρογόνες ορμόνες…Άλλωστε στην Ελλάδα της … 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης ισχύει το απόφθεγμα: «πας μη Ανήρ, φλώρος»!

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί