“Ανατροπή” στις… “καθυστερήσεις”!

Του Μιχάλη Τζανάκη

Ως γνωστόν ένα παιγνίδι παίζεται ως το τελευταίο δευτερόλεπτο! Αν χαλαρώσεις έστω και λίγο θα την πατήσεις! Ακόμα κι αν το ντέρμπι είναι «στημένο κι από πριν ξεπουλημένο» που λέει και ο Μεγάλος  Βασίλης Παπακωνσταντίνου!

Αυτά που γίνονται τις τελευταίες ημέρες στην εν Ευρώπη Μπανανία, εκτός από σουρεαλιστικά, τραγελαφικά είναι σίγουρα άκρως επικίνδυνα! Λίγο-πολύ γνωρίζουμε όλοι πως στην Ελλάδα οι «κανόνες» του παιγνιδιού δεν είναι πάντα εκείνοι που ορίζουν το ίδιο το «παιγνίδι»! Καταπατώνται συνειδητά, συστηματικά και γενικά επικρατεί ο απόλυτος Μακιαβελισμός, τουτέστιν «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα»!

Κάποιες φορές τα πράγματα περιπλέκονται και κάποιοι υπερεκτιμούν τις δυνάμεις τους, έστω κι αν παίζουν στην ίδια «ομάδα». Ένας παίκτης που παίζει δεξί εξτρέμ δεν ανέχεται το δεξί μπακ να κάνει τις επιθέσεις και τις πλαγιοκοπήσεις. Ένας λίμπερο –δηλαδή ελεύθερος παίκτης στα μετόπισθεν δεν θέλει να μπερδεύεται στα πόδια του το αριστερό χαφ της ομάδας του. καθένας επιθυμεί να παίζει μπάλα στην θέση του!

Αλλά ας αφήσουμε κατά μέρος τα «αλληγορικά» ποδοσφαιρικά και να πάμε  στα πραγματικά πολιτικά! Επειδή, εντάξει σφυρίζουμε αδιάφορα, ποιούμε την νήσσαν –κοινώς κάνουμε την πάπια- αλλά ο διασυρμός της χώρας από μέσα προς τα έξω είναι απόλυτος! Ας κάνουμε ένα διάλειμμα για τον «κακό» Πούτιν, τον «επικίνδυνο» Ερτογκάν και την «ακροδεξιά» Μελόνι και ας κοιτάξουμε λίγο την καμπούρα μας, γιατί σε λίγο θα ερίζουμε αν είμαστε «βακτριανή» ή «αραβική» καμήλα, αλλά η «καμπούρα» έτσι ή αλλιώς θα υπάρχει.

Επί της ουσίας λοιπόν: επειδή η μπόχα τον τελευταίο καιρό είναι τόσο δυσώδης που δεν μπορεί να σωρεύεται άλλη και προφανώς ο πολίτης έχει πολλά να αντιμετωπίσει για τον ίδιο του τον βιοπορισμό, απαιτεί να μάθει την αλήθεια. Ο Βαξεβάνης είναι «πράκτορας» και συκοφάντης, πράγμα που πρέπει ασφαλώς να αποδείξει ο καταγγέλλων πρωθυπουργός ειδάλλως εξευτελίζεται ολοκληρωτικά και θα βρεθεί εις το πολιτικό «πυρ το εξώτερον» ή ο Πρωθυπουργός και μια στενή κλίκα πέριξ αυτού έχουν στήσει έναν μηχανισμό που κατ’ ουσίαν καταλύει κάθε έννοια ευνομούμενου κράτους που επίσης πρέπει να αποδειχθεί και ο δημοσιογράφος ισχυρίζεται ότι έχει όλα τα στοιχεία;

Ιδού η Ρόδος και για τις δύο πλευρές! Βέβαια υπάρχει και μια Τρίτη πλευρά που ακούει στο όνομα ελληνική Δικαιοσύνη, η οποία είναι ο «ενδιάμεσος», κάτι σαν τον διαιτητή του ντέρμπι. Θα πάει λοιπόν στο VAR η ελληνική Δικαιοσύνη να βεβαιωθεί ή θα σφυρίξει τυφλά; Οι αντοχές των πολιτών όντας «βάτραχοι», όπως μας κατάντησαν απαιτεί να τελειώνει γρήγορα η «Βουβαλομαχία», γιατί ως γνωστόν όταν μαλώνουν τα Βουβάλια την πληρώνουν τα βατράχια…

Και δεν έχουμε άλλο να πληρώσουμε! Μας τα πήραν όλα…

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί