Oλοκληρώθηκε το Φεστιβάλ Ιταλικού Κινηματογράφου στον θερινό κινηματογράφο Βηθλεέμ

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε το Φεστιβάλ Ιταλικού Κινηματογράφου “Italian Film Days 2023” στον θερινό κινηματογράφο “ΒΗΘΛΕΕΜ” του δήμου Ηρακλείου, που πραγματοποιήθηκε από 18 έως 24 Σεπτεμβρίου 2023 με την προβολή 7 ταινιών.

Το φεστιβάλ διοργανώθηκε από την Πρεσβεία της Ιταλίας στην Ελλάδα, το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών και τον Πολιτιστικό Σύλλογο IMAGO, σε συνεργασία με το Επίτιμο Ιταλικό Προξενείο Ηρακλείου, τον Δήμο Ηρακλείου, την Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Ηρακλείου (ΔΗ.Κ.Ε.Η.), την Περιφέρεια Κρήτης, τον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου Α.Ε. και το Κέντρο Ξένων Γλωσσών Καζάλι.

Το κοινό, που είχε την ευκαιρία να απολαύσει σύγχρονο ιταλικό κινηματογράφο, ανταποκρίθηκε γεμίζοντας τον θερινό κινηματογράφο σε όλες τις ταινίες.

Το φεστιβάλ έκλεισε με την υπέροχη ταινία  «Il diritto alla felicità», παρουσία του σκηνοθέτη Claudio Rossi Massimi και της Lucia Macale από τον σύλλογο Imago.

Το φεστιβάλ τίμησαν με την παρουσία τους ο σκηνοθέτης κος Claudio Rossi Massimi, η κα Lucia Macale από τον σύλλογο Imago, ο διευθυντής του Μορφωτικού Ιταλικού Ινστιτούτου Αθηνών κος Francesco Neri, η κα Ρένα Παπαδάκη – Σκαλίδη από την ΔΗΚΕΗ, ο κος Ιωάννης Βαρδαβάς πρόεδρος του ΟΛΗ, ο επίτιμος Πρόξενος της Ιταλίας στο Ηράκλειο κος Paolo Bartolozzi και η κα Nicoletta Casali από το Κέντρο Καζάλι.

Οι συντελεστές του φεστιβάλ ευχαριστούν το κοινό για την παρουσία του, τους τοπικούς φορείς για την στήριξη της δράσης, και ανανεώνουν το ραντεβού για του χρόνου.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί