Κακοκαιρία Elias: Άλλαξε χρώμα η θάλασσα στη Λίμνη Ευβοίας (φωτο – βίντεο)

Απίστευτες εικόνες έρχονται, την Τετάρτη (27/09), από την Εύβοια, η οποία έχει βρεθεί στο «μάτι» της κακοκαιρίας Elias, καθώς στη θάλασσα της Λίμνης Ευβοίας έφτασε η λάσπη.

Συγκεκριμένα, ο όγκος της λάσπης που έχει κατέβει από τα βουνά είναι τεράστιος και έχει καταλήξει μέχρι και στη θάλασσα. Οι φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δείχνουν ότι ο όγκος της λάσπης είναι τέτοιος που έχει, μάλιστα, αλλάξει ακόμα και το χρώμα του νερού.

laspi evoia2

Σαρωτικό πέρασμα της κακοκαιρίας Elias από την Εύβοια

σοβαρά προβλήματα καταγράφονται από το πρωί σε χωριά του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού. Δρόμοι και σπίτια πλημμύρισαν ενώ, από νωρίς, η Πυροσβεστική επεμβαίνει για απαντλήσεις υδάτων και απεγκλωβισμούς κατοίκων. Όπως αναφέρει η τοπική ιστοσελίδα eviathema.gr, χωριά όπως το Πευκί, ο Ταξιάρχης, ο Αγίοκαμπος, το Ασμήνιο είναι μερικά από αυτά που σάρωσε η κακοκαιρία, αφήνοντας πίσω πολλές ζημιές.

Υπερχείλισε ποταμός στο Κυμάσι Ευβοίας

Η κατάσταση είναι δραματική στο χωριό Κυμάσι στη Βόρεια Εύβοια όπου, ύστερα από υπερχείλιση του ποταμού Κυμασιώτης, πλημμύρισαν τα πάντα στο χωριό.

Κάτοικος της περιοχής μιλώντας στην τοπική ιστοσελίδα evima.gr, ανέφερε χαρακτηριστικά τα εξής: «Η κατάσταση στο χωριό είναι τραγική, έχουν πλημμυρίσει τα πάντα από τον ποταμό. Εγώ πρόλαβα και έφυγα από το σπίτι μου, όμως η γειτόνισσά μου που είναι και ηλικιωμένη, δεν πρόλαβε να φύγει πλημμύρισε το σπίτι της και για να σωθεί ανέβηκε στην ταράτσα του σπιτιού της. Μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει εμφανιστεί κάνεις στο Κυμάσι, μας έχουν αφήσει στο έλεος της καταστροφής όπως και στις προηγούμενες πλημμύρες».

Η Πυροσβεστική δέχθηκε συνεχείς κλήσεις για βοήθεια. Έχουν, επίσης, σημειωθεί κατολισθητικά φαινόμενα, μικρής όμως κλίμακας, και έχουν πέσει δέντρα.

https://youtube.com/watch?v=bYSD_RoF4TQ%3Ffs%3D1%26wmode%3Dtransparent

«Είμαστε στο κόκκινο, η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή»

Μεγάλες καταστροφές έχει προκαλέσει η κακοκαιρία Elias στο δήμο Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας, καθώς χωριά έχουν πλημμυρίσει και οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ορμητικούς χειμάρρους. Την ίδια ώρα, συναγερμός έχει σημάνει για την υπερχείλιση τεσσάρων ποταμών στην Εύβοια, του Νηλέας, του Κηρέας, του Μεσσάπιου και του ποταμού στη Σηπιάδα.

Ο αντιπεριφερειάχης Ευβοίας, Γιώργος Κελαΐδίτης, σε δηλώσεις του στην τοπική ιστοσελίδα evima.gr, συνιστά στους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις ή αυτές να γίνονται με χαμηλές ταχύτητες, καθώς το οδικό δίκτυο σε ορισμένα σημεία έχει καλυφθεί από ποσότητες νερού.

Στη συνέχειαμ ανέφερε πως είναι στα όρια υπερχείλισης αρκετοί ποταμοί στην Εύβοια. «Είμαστε στο κόκκινο, η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή, ζητήσαμε ενισχύσεις από την ΕΜΑΚ από την Λαμία», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί