Μeteo: Σε πρωτοφανή για την εποχή επίπεδα η θερμοκρασία στην επιφάνεια της θάλασσας

Η θερμοκρασία στην επιφάνεια της θάλασσας βρίσκεται σε πρωτοφανή για την εποχή υψηλά επίπεδα, παράλληλα με τις ακραία υψηλές τιμές θερμοκρασίας του αέρα, σύμφωνα με το meteo.gr.

Ήδη σε περιοχές του Νοτίου Ιονίου και των Δωδεκανήσων παρατηρούνται τιμές άνω των 20 °C στα πρώτα 10 εκ βάθος στην επιφάνεια της θάλασσας

Ο παρακάτω χάρτης δείχνει τις αποκλίσεις της θερμοκρασίας στην επιφάνεια της θάλασσας τη Δευτέρα 15 Απριλίου 2024, σε σχέση με την περίοδο 2008-2023. Οι μεγαλύτερες αποκλίσεις εντοπίζονται στο Βόρειο Αιγαίο όπου ξεπερνούν τοπικά και τους 5 °C. 

Ο χάρτης είναι αποκαλυπτικός για τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής και προκαλεί ανησυχία, σύμφωνα με τον διευθυντή ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών Κώστα Λαγουβάρδο.

Όπως αναφέρει στον χάρτη που επιμελήθηκαν οι συνάδελφοι του Γιώργος Κύρος και Σταύρος Ντάφης στις 15 Απριλίου η απόκλιση της θερμοκρασίας επιφανείας της θάλασσας ξεπερνά τους + 4 βαθμούς στα βορειοδυτικά πελάγη φθάνοντας τοπικά στους +5 βαθμούς.

XΑΡΤΗΣ ΑΥΞΗΣΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ 15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
meteo.gr

Η ανάρτηση

Ένας αποκαλυπτικός (και ανησυχητικός) χάρτης…

Ο χάρτης που ακολουθεί παρουσιάζει την απόκλιση της θερμοκρασίας επιφανείας θάλασσας στις 15 Απριλίου, τον οποίον επιμελήθηκαν οι συνάδελφοι Giorgos Kyros και Stavros Dafis

Παντού οι θετικές αποκλίσεις είναι εξαιρετικά μεγάλες, ξεπερνώντας τους +4 βαθμούς στα βορειότερα πελάγη, φθάνοντας τοπικά στους +5 βαθμούς.

Μια ανησυχητική εξέλιξη δυστυχώς!

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί