Απεργία 21 Σεπτεμβρίου: Στους δρόμους οι εργαζόμενοι – Ποιοι απεργούν, πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς

Σε απεργιακούς ρυθμούς βρίσκονται οι εργαζόμενοι, οι οποίοι την Πέμπτη δίνουν ραντεβού στο κέντρο της Αθήνας, στη Θεσσαλονίκη και σε πολλές πόλεις σε όλη την Ελλάδα, ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο της ΝΔ το οποίο απορρυθμίζει τις εργασιακές σχέσεις εισάγοντας διατάξεις που εξυπηρετούν εργοδοτικά αιτήματα σε συγκεκριμένους κλάδους της οικονομίας.

Συμμετοχή στην 24ωρη απεργία που προκήρυξε αρχικά η ΑΔΕΔΥ εξήγγειλαν σήμερα οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΑ και στον ΟΑΣΘ.

Συγκεκριμένα, στην Αθήνα τα λεωφορεία θα κινούνται μεταξύ 09:00 – 21:00. Στάσεις εργασίας έχουν ανακοινωθεί από την έναρξη της βάρδιας (05.00 π.μ.) ως τις 09:00 π.μ. και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας (00:00).

Στη Θεσσαλονίκη, το Σωματείο Εργαζομένων του ΟΑΣΘ, ανακοίνωσε ότι τα λεωφορεία δεν θα πραγματοποιούν δρομολόγια από την έναρξη της βάρδιας έως τις 08:00 και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας.οι οποίοι δίνουν ραντεβού

Όσον αφορά στην εκπαίδευση και η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) ανακοίνωσε τη συμμετοχή της στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ. «Απαιτούμε την απόσυρση και καλούμε τους/τις εργαζόμενους/ες να πάρουν μέρος στις συγκεντρώσεις που πραγματοποιούνται την ίδια μέρα σε όλη τη χώρα», αναφέρει η ανακοίνωση της ΟΛΜΕ δίνοντας απεργιακό «ραντεβού» στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 10:30 μαζί με την ΑΔΕΔΥ.

Τη συμμετοχή τους στην 24ωρη απεργία ανακοίνωσαν σήμερα και οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας. Το σωματείο των εργαζομένων κάνοντας λόγο για «νέο αντεργατικό νομοσχέδιο» της κυβέρνησης της ΝΔ, καλεί τα μέλη του να συμμετάσχουν στην μεθαυριανή απεργία.

Η Πανελλήνια Ένωση Ναυτικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) ανακοινώνοντας ότι θα συμμετάσχει στην απεργία της Πέμπτης, τονίζει ότι «το νέο νομοσχέδιο επιβάλει 13 ώρες δουλειάς την ημέρα, 78 ώρες την εβδομάδα, καταργεί τα διαλείμματα στον χώρο εργασίας, μία σειρά επιδόματα τα κατακρεουργεί, ενισχύει τις ευέλικτες μορφές απασχόλησης, υπονομεύει ακόμη πιο πολύ το 8ωρο, το 5ήμερο, τις κυριακάτικες αργίες σε μεγάλους κλάδους όπως είναι η βιομηχανία τροφίμων και ποτών κ.λπ. Θεσπίζει συμβάσεις ελάχιστης εργασίας, μηδενικών ωρών και κατά παραγγελία εργασία».

Τα μέλη της ΠΕΝΕΝ θα συγκεντρωθούν την Πέμπτη, στις 10:00, στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου Πειραιά στην πλατεία Καραϊσκάκη.

Ήδη από χθες, ανακοίνωσε τη συμμετοχή της στην απεργία και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι το νομοσχέδιο Γεωργιάδη «θεσπίζει διατάξεις που καταργούν το 8ωρο, την πενθήμερη εργασία και ποινικοποιούν την συνδικαλιστική δράση. Για να “ζήσει” αξιοπρεπώς ένας εργαζόμενος θα πρέπει να αμείβεται αναλόγως στο ωράριο εργασίας του και όχι να αναγκάζεται να δουλεύει νυχθημερόν σε πολλούς ή έναν εργοδότη χωρίς ανάπαυση».

Επιπλέον, στις απεργιακές κινητοποιήσεις έχει ανακοινωθεί ότι θα συμμετάσχουν το ΠΑΜΕ καθώς και δεκάδες κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία.

Τέλος, το τμήμα Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ τονίζει για την απεργία της Πέμπτης ότι «ενώνουμε τη φωνή μας για να μην περάσει το νομοσχέδιο Γεωργιάδη – Μητσοτάκη, που διαλύει βασικά εργασιακά δικαιώματα, επιδεινώνει όρους και συνθήκες εργασίας και υποβαθμίζει τη ζωή χιλιάδων εργαζομένων» προσθέτοντας ότι «η κυβέρνηση προσπαθεί -ως συνήθως- να κρύψει τις επιπτώσεις του νομοσχεδίου πίσω από ψέματα και επικοινωνιακά παιχνίδια, αντιστρέφοντας την πραγματικότητα ή ρίχνοντας την ευθύνη σε μια ευρωπαϊκή οδηγία που είναι σε τελείως διαφορετική κατεύθυνση».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί