4ο ΓΕΛ Ηρακλείου: Στην Πολωνία στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus

Eνημέρωση για το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus -2021-1-RO01-KA221-SCH-000032493   με τίτλο ” Νext Step to environmental protection” .

Το 4ο ΓΕΛ Ηρακλείου Κρήτης συμμετείχε σε κινητικότητα στην Πολωνία και συγκεκριμένα στην πόλη Στεστίνο κατά την περίοδο 11-15/09/2023 στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus  με τίτλο ” Νext Step to environmental protection”.Στο πρόγραμμα συμμετείχαν τέσσερις μαθητές από το σχολείο και οι συνοδοί καθηγητές κ.Θειακάκη Κάλλια και κ.Τζιρίτας Εμμανουήλ.

Κατά την πενταήμερη διάρκεια της κινητικότητας μαθητές και καθηγητές από την Ρουμανία, Γερμανία, Ιταλία, Πολωνία και Ελλάδα έλαβαν μέρος σε δράσεις και εργαστήρια που σχετίζονταν με την περιβαλλοντική εκπαίδευση. Συγκεκριμένα :

– σε δύο διαλέξεις στο Πανεπιστήμιο West Pomeranian University of Technology και το πειραματικό ερευνητικό πρόγραμμα αξιοποίησης των άλγεων για παραγωγή βιοκαυσίμων

– σε επίσκεψη στο διαδραστικό κέντρο Θαλάσσιας ζωής

– στις εγκαταστάσεις διαχωρισμού απορριμμάτων Remondis- Working for the future

– στο κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στην πόλη Zalesie

Η χώρα υποδοχής διοργάνωσε επίσης μια ημερήσια επίσκεψη πολιτισμικού ενδιαφέροντος στην πόλη Swiinoujscie και Medzyzdroje όπου οι συμμετέχοντες επισκέφθησαν τον τρίτο μεγαλύτερο Φάρο της Ευρώπης και την παραλιακή πόλη στη Βαλτική θάλασσα.

Οι καθηγητές και οι μαθητές που συμμετείχαν στην κινητικότητα εμπλούτισαν τις γνώσεις τους όσον αφορά την βιωσιμότητα, την κυκλική οικονομία, την έρευνα για εναλλακτικές πηγές ενέργειας και τη διαχείριση αστικών απορριμμάτων με βιωματικό τρόπο.

Οι συντονιστές των εταιρικών σχολείων είχαν μια απολογιστική αλλά και προγραμματική συνάντηση καθώς το πρόγραμμα οδεύει προς την ολοκλήρωση του. Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με ένα διαδικτυακό,διαδραστικό ερωτηματολόγιο Kahoot, την τελετή απονομής πιστοποιητικών παρακολούθησης στους συμμετέχοντες, μια επίδειξη μόδας με ρούχα από ανακυκλώσιμα υλικά και την ανταλλαγή συμβολικών δώρων.

Συνολικά υπήρξε μια εποικοδομητική συνάντηση χάρη στην εξαιρετική οργάνωση της διοργανώτριας χώρας και την καλή συνεργασία και συνεισφορά όλων των συμμετεχόντων.

   Η υπεύθυνη του προγράμματος

  Θειακάκη Καλλιόπη

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί