Επιμελητήριο Ηρακλείου: Παράδοση νερού στους πλημμυροπαθείς και αποστολή νέου φορτίου

Στον Βόλο και τη Λάρισα παραδόθηκαν χθες τα φορτία με το εμφιαλωμένο νερό που προσέφερε το Επιμελητήριο Ηρακλείου και η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΕΡΓΕΡΗΣ Α.E. (Νερό ΡΟΥΒΑΣ) αντίστοιχα, για τις ανάγκες των κατοίκων.

Τα δύο φορτηγά ταξίδεψα δωρεάν προς και από τον Πειραιά με την ευγενική χορηγία της MINOAN LINES και μετέφεραν συνολικά 60 παλέτες εμφιαλωμένο νερό,  η διανομή του οποίου έγινε άμεσα, σε συνεργασία με τα Επιμελητήρια Μαγνησίας και Λαρίσης. 

Το Επιμελητήριο Ηρακλείου συντονίζει την αποστολή ενός ακόμη φορτίου 

με 33 παλέτες εμφιαλωμένου νερού, το οποίο θα παραδοθεί τη Δευτέρα στα χωριά της Καρδίτσας, σε συνεννόηση με το Επιμελητήριο Καρδίτσας. Η μεταφορά του νερού είναι προσφορά της εταιρείας KLS – KOUVIDIS Logistics Servises, η οποία παραχώρησε το φορτηγό, ενώ το κόστος για την ακτοπλοϊκή μετακίνηση ανέλαβε και πάλι η εταιρεία MINOAN LINES.

Η συγκέντρωση του τρίτου αυτού φορτίου αποτελεί πρωτοβουλία της εταιρείας ΚΟΡΝΗΛΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ -ΑΡΙΑ ΜΟΝ ΕΠΕ, η οποία αγόρασε μέρος του νερού. Στο κάλεσμά της για τη συμπλήρωση του φορτίου  ανταποκρίθηκαν οι ακόλουθες εταιρείες, οι οποίες επίσης αγόρασαν νερό προκειμένου να αποσταλεί στους πληγέντες από τη θεομηνία:

  • ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑΣ & ΣΙΑ Ε.Ε  
  • ΜΙΝΩΙΚΗ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ Α.Ε.Β.Ε.  
  • ΠΑΡΑΣΥΡΗΣ Ι & ΚΑΒΒΑΛΟΣ Ι – SIALMO IKE 
  • ΚΟΝΤΑΡΑΤΟΣ Σ & Ι Ο.Ε 
  • ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ & ΣΙΑ Ε.Ε-ΚΡΗΤΙΚΗ ΕΤΙΚΕΤΟΠΟΙΙΑ 
  • ΚΟΡΝΗΛΑΚΗ ΕΙΡΗΝΗ 

«Ευχαριστούμε όλες τις εταιρείες που ανταποκρίθηκαν στην προτροπή μας για  την αποστολή νερού στους κατοίκους της Θεσσαλίας και είμαστε πρόθυμοι να συντονίσουμε αντίστοιχες ενέργειες όσο διάστημα χρειαστεί» ανέφερε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μανώλης Αλιφιεράκης και τόνισε «συγχαίρουμε επίσης τους επιχειρηματίες που αναλαμβάνουν τέτοιες πρωτοβουλίες, καθώς και εκείνους που με δικά τους έξοδα αποστέλλουν είδη πρώτης ανάγκης τους πληγέντες».

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Ηρακλείου, ο Ερυθρός Σταυρός και η «Αποστολή Αγάπης» συγκεντρώνουν ανθρωπιστική βοήθεια για τους πλημμυροπαθείς, με τη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης.

Τα είδη που συλλέγονται είναι:

–    Νερό

–    Γάλατα μακράς διάρκειας

–    Βρεφικές τροφές

–    Είδη ατομικής υγιεινής για μωρά κι ενήλικες (πάνες, χαρτί υγείας κλπ.)

–   Κονσέρβες κάθε είδους

Η συγκέντρωση των ειδών γίνεται έως την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου, στα εξής σημεία:

 – Αντιδημαρχία Εθελοντισμού και Νεολαίας, Κυδωνίας 19, από 9:00 έως 14:00, Δευτέρα έως Παρασκευή.

– Εργατικό Κέντρο, Λεωφόρος Δημοκρατίας 10, από 8.00  έως 20.00μ.μ καθημερινά.

– Αποστολή Αγάπης, Καντάνου 41, καθημερινά 10:00 -13.30 & Τετάρτη 18.00μ.μ. -20.30 μ.μ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί