Ο Εμ. Καραλής ξεπέρασε τα 5,72 μ. στο μίτινγκ του Βερολίνου

Ο Εμμανουήλ Καραλής δίνει συνέχεια στην αγωνιστική δράση του καλοκαιριού και την Κυριακή (3/9) πήρε μέρος στο διεθνές μίτινγκ του Βερολίνου.

Ο πρωταθλητής του άλματος επί κοντώ πήρε την έκτη θέση ξεπερνώντας τα 5,72 μ. με την τρίτη του προσπάθεια. Προηγουμένως ο “ασημένιος” πρωταθλητής Ευρώπης στον κλειστό στίβο είχε περάσει με την πρώτη προσπάθεια τα 5,32 μ., τα 5,52 μ. και μετά τα 5,72 μ. ο πήχης ανέβηκε στα 5,82 μέτρα. 

Στο συγκεκριμένο ύψος, ο άλτης που προπονείται με τον Χάρη Καραλή είχε τρεις αποτυχημένες προσπάθειες ύψος, όμως, που έχει ξεπεράσει φέτος το καλοκαίρι. Στις 4 Αυγούστου ο 23χρονος πρωταθλητής είχε βελτιώσει το ατομικό του ρεκόρ στον ανοιχτό στίβο με 5,82 μ. και είχε “σφραγίσει” το εισιτήριο του για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι το ερχόμενο καλοκαίρι. 

Την πρώτη θέση πήρε ο Έρνεστ Ομπιένα από τις Φιλιππίνες με 5,91 μ. ακολούθησε ο Σόντρε Γκούτομρσεν από τη Νορβηγία με 5,82 μ., ενώ την ίδια επίδοση σημείωσε και ο Αμερικανός Λάιτφουτ που ήταν τρίτος.

Αυτός ήταν ο δεύτερος αγώνας του Εμμανουήλ Καραλή στη Γερμανία, αφού την περασμένη Παρασκευή (1/9) είχε πάρει μέρος και στο μίτινγκ του Ντεσάου όπου είχε ξεπεράσει τα 5,40 μέτρα.

Ελληνική συμμετοχή είχαμε και σε ένα ακόμη μίτινγκ. Σε αυτό στην Πάντοβα όπου ο Κώστας Δουβαλίδης πήρε την έβδομη θέση στα 110 μ. εμπ. τερματίζοντας σε 14.27 (-1,3). 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί