Κρήτη: Ομόφωνα αθώες οι νηπιαγωγοί για τις ονομασίες των γεννητικών οργάνων

Αθώες κρίθηκαν από το μονομελές Πρωτοδικείο Χανίων οι τέσσερις νηπιαγωγοί του 19ου Νηπιαγωγείου Χανίων που είχαν μηνυθεί από πατέρα που υποστήριζε ότι το παιδί του υπέστη ψυχολογικό τραύμα επειδή στο νηπιαγωγείο άκουσε τις επιστημονικές ονομασίες των γεννητικών οργάνων, στο πλαίσιο προγράμματος σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης, τον Απρίλιο του 2017.

Δείτε επίσης: Μεσαίωνας στην Κρήτη: Γονέας μηνύει εκπαιδευτικούς, γιατί ανέφεραν τις επιστημονικές ονομασίες γεννητικών οργάνων στα παιδιά!

Ο μηνυτής υποστήριξε στο δικαστήριο ότι το παιδί έπειτα από αυτό υπέστη ψυχολογικό τραύμα, ενώ είπε ακόμα πως η διαπαιδαγώγηση αυτού του είδους δεν συμβάδιζε με τις ηθικές του αρχές και πως ήταν πρόωρο για τα παιδιά να μαθαίνουν αυτές τις λεπτομέρειες σε τέτοια ηλικία.

Το δικαστήριο εξέτασε μάρτυρες, μεταξύ άλλων παιδοψυχολόγο, ο οποίος ανέφερε πως η πληροφόρηση των παιδιών για τα γεννητικά όργανα αποσκοπεί στο να μάθουν από νωρίς να προφυλάσσονται από τυχόν κακοποιητές, ενώ τόνισε ακόμα ότι τα παιδιά δεν μαθαίνουν για την λειτουργία των οργάνων καθεαυτή σε τέτοια ηλικία.

Δεν έλειψαν και τα ευτράπελα, με μάρτυρα να αναφέρει τα γεννητικά όργανα στο δικαστήριο με τις… μη επιστημονικές ονομασίες τους.

Η εισαγγελέας στην αγόρευσή της τόνισε ότι τα προγράμματα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης υποστηρίζουν τα παιδιά σε μια κοινωνία όπου οι κακοποιήσεις αυξάνονται και είναι προς όφελος των παιδιών. Η πρότασή της ήταν αθωωτική για τις τέσσερις νηπιαγωγούς.

Σε αυτό συνηγόρησε και η πρόεδρος του δικαστηρίου, με την αθωωτική απόφαση που εξέδωσε αμέσως μετά.

Πλέον, οι τέσσερις νηπιαγωγοί είναι απαλλαγμένες από το βάρος της δικαστικής πάλης για κάτι που ούτως ή άλλως ήταν υποχρεωμένες να κάνουν, με το πρόγραμμα να έχει λάβει την έγκριση του υπουργείου Παιδείας.

Δείτε τι δήλωσαν η υπεύθυνη του προγράμματος, Μαργαρίτα Γερούκη και ο πρόεδρος του ΣΕΠΕ Χανίων, Αντώνης Τσαλαπάκης:

zarpanews.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί