Αλαζόνας και εριστικός και στο υπουργικό συμβούλιο

Τίποτα δεν κρατάει από τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή για τις πυρκαγιές ο πρωθυπουργός γιατί «πέρα από απλοϊκές αντιπολιτευτικές κορώνες δεν άκουσα κάποια τεκμηριωμένη και κοστολογημένη αντιπρόταση».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην εισαγωγική του τοποθέτηση στο υπουργικό συμβούλιο, αγνόησε επιδεικτικά τα κόμματα της αντιπολίτευσης και τις προτάσεις που κατέθεσαν στο Κοινοβούλιο και με αρκετή δόση αλαζονείας κατέληξε στο συμπέρασμα πως «είναι σαφές και φαίνεται όλο και πιο πολύ στη νέα Βουλή ότι θα είμαστε μόνοι μας στο δρόμο της ευθύνης».

Αφού επανέλαβε αρκετά απ’ όσα είπε και χθες μίλησε για την «αρνητική συγκυρία του σήμερα» που μπορεί «να μετατραπεί σε μία καλύτερη άμυνα για το αύριο».

Στην πρώτη συνεδρίαση μετά το καλοκαίρι ξεδίπλωσε μια γεμάτη ατζέντα εστιάζοντας «στην υγεία, στην εργασία, στην καθημερινότητα του Πολίτη, στην ασφάλεια και στη δικαιοσύνη» και προανήγγειλε από τις αρχές του 2024 την κυκλοφορία των πρώτων 250 νέων ηλεκτρικών λεωφορείων.

Ως γνήσιος μεταρρυθμιστής μίλησε για τις «πρώτες τομές» που «έρχονται και στον τομέα της δικαιοσύνης» προαναγγέλλοντας «ένα πλαίσιο σημαντικών παρεμβάσεων» μες στόχο την «επιτάχυνση της δικαιοσύνης» αλλά χωρίς να δίνει περαιτέρω λεπτομέρειες.

Οι νέες ταυτότητες

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στις νέες ταυτότητες. Κόντρα στους συνομοσιολόγους, τόνισε πως «ούτε τσιπάκια έχουν, ούτε κάμερες» και υποστήριξε πως «θα είναι πιο ασφαλής με έγγραφα που δεν μπορούν να πλαστογραφηθούν».

ΔΕΘ

Παρά τη δυσκολία των πυρκαγιών, που παρέκαμψε μάλλον με ευκολία, έστρεψε το βλέμμα του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης υποστηρίζοντας πως δεν πρέπει να ξεχνάμε τη μεγάλη εικόνα «για την οποία θα μιλήσουμε το επόμενο Σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί