Η αστυνομία μπήκε στο ΕΜΠ – Αστυνομικός τραυμάτισε φοιτήτρια με μηχανή (Βίντεο & φωτο)

H κοπέλα πήγαινε να δώσει μάθημα και κατέληξε στο νοσοκομείο

Η αστυνομία τραυμάτισε φοιτήτρια στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου, η οποία πήγαινε να δώσει το προγραμματισμένο της μάθημα στη σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, εν μέσω έντασης που επικρατεί το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείου μεταξύ των δυνάμεων καταστολής και συγκεντρωμένων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία χτύπησε και τραυμάτισε την φοιτήτρια με μηχανή, με αποτέλεσμα η τελευταία να μεταφέρεται σε νοσοκομείο με ασθενοφόρο που την παρέλαβε από τον χώρο του πανεπιστημίου.

«Μας περικύκλωσαν την ώρα που ήμασταν συγκεντρωμένες στην κεντρική πλατεία. Ουσιαστικά αυτό που έγινε είναι ότι έπεσαν πάνω μας με τα μηχανάκια και ξεκίνησαν να δέρνουν κόσμο», δήλωσε στο Documento φοιτήτρια που βρισκόταν στο σημείο.

Με βάση τα όσα περιέγραψε η ίδια, «πέσανε πάνω στην συμφοιτήτριά μας και την πατήσανε με το μηχανάκι. Άνοιξε το κεφάλι της και έχει έρθει ασθενοφόρο στο ΕΜΠ για να την παραλάβει. Ευτυχώς περπατάει, αλλά έχει ανοιγμένο κεφάλι».

Το πρωί, αστυνομικές δυνάμεις εισέβαλαν στον χώρο του Πολυτεχνείου με σκοπό να εκκενώσουν κατειλημμένο χώρο, με αποτέλεσμα ομάδα ατόμων να συγκεντρώνεται αργότερα, γύρω στις 15:00 το μεσημέρι, στο σημείο, προκειμένου να αντιδράσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν γίνει 26 προσαγωγές.

Όπως γράφουν χρήστες του Twitter, η αστυνομία κυνηγάει και δέρνει κόσμο που περνάει από το σημείο.

Να αποχωρήσουν οι δυνάμεις καταστολής από τον χώρο της Πολυτεχνειούπολης ζητά το φοιτητικό σχήμα Ασυμμετρία Ηλεκτρολόγων ΕΜΠ.

«Μετά από την εκκένωση της κατάληψης στους Χημικούς Μηχανικούς οι δολοφόνοι της ΕΛΑΣ βρίσκονται μέσα στο πανεπιστήμιο μας και χτυπούν και συλλαμβάνουν κόσμο που απλά βρίσκεται στην Πολυτεχνειούπολη και δίνει το μάθημα του», σημειώνουν οι φοιτητές.

Μάλιστα, κάνουν λόγο για «πανηγυρισμούς» εκ μέρους της κυβερνητικής φοιτητικής παράταξης ΔΑΠ- ΝΔΦΚ για την είσοδο της αστυνομίας. «Αυτά τα πανεπιστήμια θέλουν: πανεπιστήμια που η αστυνομία θα δέρνει φοιτητές/τριες», σχολιάσει η Ασυμμετρία.

Με βάση τα όσα λέει η αστυνομία, οι συγκεντρωμένοι επιτέθηκαν σε άνδρες των ΜΑΤ που βρίσκονταν εκεί, πετώντας αντικείμενα και κρατώντας καδρόνια.

Το αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι Πολυτεχνείου καλεί σε συγκέντρωση στη ΓΑΔΑ και ώρα 17:30, για τους προσαχθέντες από τις αστυνομικές επιχειρήσεις στη Πολυτεχνειούπολη.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί