Ευριπίδης Στυλιανίδης: Ο βουλευτής της ΝΔ κατηγορεί τους μετανάστες για τις φωτιές

Εξιλαστήρια θύματα στους πρόσφυγες και στους μετανάστες έχει βρει η κυβέρνηση της ΝΔ, αναφορικά με την ανικανότητά της να αντιμετωπίσει τις φωτιές, οι οποίες έχουν κατακάψει εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα δασών και καλλιεργήσιμων εκτάσεων το φετινό καλοκαίρι.

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας, Ευριπίδης Στυλιανίδης, έφτασε στο σημείο να κατηγορήσει τους πρόσφυγες και μετανάστες για τις φωτιές, ενώ χθες έγινε γνωστή η τραγική είδηση για τον θάνατο των 18 μεταναστών, οι οποίοι βρέθηκαν απανθρακωμένοι μέσα στο δάσος της Δαδιάς.

«Πολλοί φοβούνται ή αποφεύγουν να το αναφέρουν, αλλά είναι περίεργο –κι ας το εξετάσουν οι ειδικοί- ότι οι περισσότερες νέες εστίες φωτιών εμφανίζονται την ίδια ώρα, σε σχετικά μικρές αποστάσεις μεταξύ τους, κατά μήκος της οροσειράς της Ροδόπης και κατά μήκος των ορεινών μονοπατιών που διέρχονται κατά κανόνα μαζικά όλο το προηγούμενο διάστημα παράνομοι μετανάστες. Αυτό δεν μπορούμε να το αγνοήσουμε» δήλωσε ανερυθρίαστα ο «γαλάζιος» βουλευτής ρίχνοντας μπόλικο νερό στον μύλο της ακροδεξιάς ρητορικής.

Ο ίδιος μάλιστα μιλώντας στον τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό «Χρόνος» βρήκε και λύση για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών ζητώντας «να στελεχωθεί με συνοριοφύλακες ο Νομός Ροδόπης με κριτήρια εντοπιότητας, ώστε οι ίδιοι οι χωριανοί να μπορούν να περιφρουρούν τον τόπο και την οικογένειά τους».

Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε ότι μέσα στην όλη αποκαρδιωτική κατάσταση με τις πυρκαγιές σ τη χώρα ο κ. Στυλιανίδης βρήκε και κάτι «ευχάριστο» σημειώνοντας ότι ενώ «έχουν καεί τεράστιες εκτάσεις και μερικά σπίτια. Το ευχάριστο είναι ότι δεν θρηνήσαμε ανθρώπινες ζωές».

Δεν γνωρίζουμε τι ώρα ακριβώς έκανε χθες, τις παραπάνω δηλώσεις ο κ. Στυλιανίδης ωστόσο έχουμε να επισημάνουμε στην απευκταία περίπτωση που το έχει ξεχάσει ο «γαλάζιος» βουλευτής ότι και οι 18 μετανάστες που απανθρακώθηκαν στο δάσος της Δαδιάς είναι άνθρωποι.

https://soundcloud.com/87-5fm/stylianidis-725418141?utm_source=clipboard&utm_campaign=wtshare&utm_medium=widget&utm_content=https%253A%252F%252Fsoundcloud.com%252F87-5fm%252Fstylianidis-725418141

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί