Επίσκεψη Ζελένσκι υπό άκρα μυστικότητα στην Αθήνα: Συνάντηση με Μητσοτάκη και Σακελλαροπούλου

Την πρώτη του επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα -και πρώτη μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, καθώς εκκρεμούσε από την άνοιξη του 2021- πραγματοποιεί ο Πρόεδρος της Ουκρανίας κατόπιν της πρόσκλησης που του απηύθυνε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα πραγματοποιηθεί στις 19:50 στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο χρόνος της επίσκεψης του Βολοντιμίρ Ζελένσκι στην Αθήνα οργανώθηκε υπό συνθήκες μυστικότητας για λόγους ασφαλείας την ημέρα της έλευσης των ηγετών της περιοχής κατόπιν πρόσκλησης του πρωθυπουργού.

Ταυτόχρονα στην Αθήνα ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι θα συμμετάσχει στο άτυπο δείπνο με τους ηγέτες της περιοχής -παρουσία της ηγεσίας της ΕΕ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σύμφωνα με πληροφορίες του Μαξίμου επανέλαβε ότι η Ελλάδα στάθηκε στη σωστή πλευρά της Ιστορίας από την πρώτη στιγμή στηρίζοντας την Ουκρανία χωρίς αστερίσκους και θα συνεχίζει να στηρίζει αμυντικά και ανθρωπιστικά την Ουκρανία και την ευρωατλαντική της προοπτική.

Οι κυβερνητικές διαρροές στο ΑΠΕ θέλουν να σταθούν στα εξής σημεία: Αφενός πως η Ελλάδα προσχώρησε στην Διακήρυξη των ηγετών των G7 για την στήριξη της Ουκρανίας, στην οποία επαναλαμβάνονται οι αποφάσεις της Συμμαχίας του ΝΑΤΟ και επαναβεβαιώνεται η συνέχιση της στήριξης της Ουκρανίας -αμυντικά και οικονομικά για την ανοικοδόμησή της- τόσο διμερώς όσο και μέσω της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

Στην επίσκεψη του Βολοντίμιρ Ζελένσκι στην Αθήνα αναφέρεται με ανάρτησή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός ανέφερε: ««Είναι χαρά μου να καλωσορίζω τον πρόεδρο Ζελένσκι στην Αθήνα. Η Ελλάδα στέκεται στο πλευρό της Ουκρανίας καθώς υπερασπίζεται την κυριαρχία και την εδαφική της ακεραιότητα. Και στεκόμαστε στο πλευρό του γενναίου λαού της Ουκρανίας, καθώς αγωνίζεται για την ελευθερία και την ανεξαρτησία του».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί